TRANZACŢIE SURPRIZĂ LA FINALUL ANULUI: Patronul de la Superbet a preluat 35% din lanţul de cafenele 5 to go

Autor: Cristina Roşca Postat la 16 decembrie 2019 465 afişări

Fondul de investiţii Mozaik Investment, unde investitor şi co-fondator este Sacha Dragic, fondatorul grupului Superbet, a preluat 35% din businessul 5 To Go, cel mai extins lanţ de cafenele din România.

TRANZACŢIE SURPRIZĂ LA FINALUL ANULUI: Patronul de la Superbet a preluat 35% din lanţul de cafenele 5 to go

Fondul de investiţii Mozaik Investment, unde investitor este Sacha Dragic, fondatorul grupului Superbet, a preluat 35% din businessul 5 To Go, cel mai extins lanţ de cafenele din România.

Restul de 65% din titluri le rămân antreprenorilor fondatori.

“Este un parteneriat menit să ajute la dezvoltarea businessului”, spune Radu Savopol, co-fondator al 5 to Go.

Lanţul de cafenele 5 to go, fondat acum circa patru ani de designerul şi arhitectul Radu Savopol alături de un alt antreprenor, a ajuns la aproape 150 de cafenele pe piaţa locală, dintre care 40 inaugurate doar anul trecut şi chiar mai multe în 2019. După numărul de unităţi, compania este liderul pieţei, deşi ca cifră de afaceri pe locul întâi se află gigantul american Starbucks. Unităţile 5 to go sunt mai mici ca suprafaţă, iar preţurile sunt şi ele de 2-3 ori sub cele de la Starbucks.

Compania s-a dezvoltat puternic mizând pe modelul de franciză încă de la început. Reţeaua 5 to go a luat naştere în anul 2015, odată cu lansarea primei cafenele în apropiere de Piaţa Lahovari, la câţiva paşi de Teatrul Ţăndărică.

Taxa de franciză este de 4.500 de euro plus TVA la care se adaugă 4% redevenţe (plus TVA) şi 1,5% cheltuieli de marketing (plus TVA), conform site-ului propriu. Investiţia totală variază între 15.000 şi 20.000 de euro plus TVA, inclusiv taxa de franciză, potrivit aceleiaşi surse.

În 2018 compania a dezvoltat trei concepte - Divizia Mobilă, Coffee Spot şi Drive Thru, acesta din urmă fiind inaugurat pe drumul ce leagă Bucureştiul de valea Prahovei. Lanţul de cafenele 5 to go şi-a dublat cifra de afaceri la 5,5 mil. euro în 2018.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cafenele,
capital

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.