Elevii cer hotărâre de guvern care să reglementeze cuantumul burselor. Burse de 8 lei în Arad

Autor: Andreea Tobias, Mediafax Postat la 16 decembrie 2019 74 afişări

Elevii cer hotărâre de guvern care să reglementeze cuantumul burselor. Burse de 8 lei în Arad

Consiliul Naţional al Elevilor cere o hotărâre de Guvern care să reglementeze cuantumul minim al burselor. Elevii din localitatea Pilu, judeţul Arad, primesc lunar doar 8 lei.

Consiliul Naţional al Elevilor, unica structură care reprezintă elevii la nivel naţional, solicită Guvernului României, prin demararea campaniei intitulate „Burse în toată România!”, aprobarea unei hotărâri de guvern care să reglementeze cuantumul minim de acordare a burselor, precum şi includerea finanţării corespunzătoare pentru îndeplinirea acestui deziderat în bugetul de stat proiectat pentru anul 2020, se arată într-un comunicat transmis, luni, de Consiliul Naţional al Elevilor.

Potrivit acestuia, bursele şcolare sunt tratate cu superficialitate de autorităţi.

„În acest sens, Consiliul Naţional al Elevilor a elaborat un proiect de lege care prevedea acordarea lunară a burselor de merit, performanţă, studiu şi ajutor social, împreună cu cuantumul minim al acestora. Cu toate acestea, în toamna anului 2019, hotărârea emisă de Guvern stabilea faptul că, în anul şcolar 2019-2020, cuantumul respectiv rămâne la latitudinea administraţiilor publice locale.Elevii români întâmpină zilnic probleme cauzate de lipsa echităţii din sistem, dovadă fiind valoarea burselor în localităţi precum Pilu, din judeţul Arad, unde aceştia primesc lunar doar 8 lei pentru educaţie. De aceea, Consiliul Naţional al Elevilor, alături de organizaţiile şi structurile partenere, a redactat o scrisoare deschisă adresată Guvernului, în cadrul căreia sunt menţionate aspectele definitorii campaniei demarate, în concordanţă cu petiţia iniţiată cu acelaşi scop”, se arată în acelaşi comunicat.

Totodată, Consiliul Judeţean al Elevilor Suceava face apel către toţi cei implicaţi în educaţie să semneze petiţia pentru garantarea echităţii în sistemul de acordare a burselor în România: http://bit.ly/petiţieburse.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elevi,
burse,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.