Tranzacţie pe piaţa de birouri: BAT Global Business Solutions, centrul de servicii care deserveşte filialele producătorului de ţigări BAT la nivel global, îşi mută birourile în One Cotroceni Park, unde a închiriat 10.500 mp

Autor: Cristina Bellu Postat la 19 decembrie 2022 90 afişări

Global Business Solutions (GBS), cel mai mare centru de shared services al producătorului de ţigări BAT, şi unul dintre cele şase la nivel global, îşi mută birourile din România în faza a doua de dezvoltare a proiectului One Cotroceni Park,  unde va ocupa o suprafaţă de 10.500 de metri pătraţi.

„Noile birouri vor fi structurate astfel încât să faciliteze experienţe hibride de conectare şi muncă, prin tehnologii noi şi design al spaţiului care sprijină interactivitatea. (...) Noua locaţie ne permite, de asemenea, să avansăm în obiectivele noastre de sustenabilitate, datorită diverselor facilităţi ale complexului One Cotroceni, axate pe ESG – un aspect pe care îl susţin şi care e foarte important pentru întreg centrul nostru şi pentru misiunea BAT de a construi un viitor mai bun”, spune Mario Calero Leyva, General Manager BAT GBS România.

BAT GBS oferă servicii financiare, de resurse umane, IT şi nu numai entităţilor grupului BAT, cel mai mare jucător al industriei tutunului pe piaţa din România, cu o cotă de piaţă de peste 50%.

BAT România are în prezent peste 3.000 de angajaţi în cele patru entităţi economice ale grupului – BAT Trading, entitatea comercială, BAT Investment – fabrica de producţie de la Ploieşti, şi BAT GBS şi BAT GBS Recruitment – centrele de shared services ale grupului – şi generează peste 30.000 de locuri de muncă pe lanţul de distribuţie.

„One Cotroceni Park se conturează ca noul hub office al Bucureştiului, unde sunt deja prezente companii mari foarte cunoscute, cărora li se alătură acum un nume important”, adaugă Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties.

Tranzacţia a fost intermediată de Knight Frank România, prin implicarea directă a doi dintre cei mai seniori reprezentanţi din piaţa imobiliară autohtonă, Horaţiu Florescu şi Roxana Bencze.

 „Ne-a făcut o deosebită plăcere să fim agentul acestei tranzacţii, cea mai mare din piaţă de anul acesta. A fost una record şi din punctul de vedere al perioadei luării deciziei finale, de aproximativ 6 luni. Cererea pentru spaţiile de birouri din Bucureşti în primele nouă luni ale anului 2022 a fost cu 15% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 218.000 mp, ceea ce ne arată importanţa constantă a existenţei birourilor fizice pentru funcţionarea optimă a organizaţiilor”, au adăugat reprezentanţii Knight Frank România.

În acest moment, 87% din spaţiile de birouri şi comerciale din Faza 1 şi 55% din Faza 2 ale proiectului One Cotroceni Park, dezvoltat de One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din Bucureşti, au fost deja închiriate.

Printre acestea se numără şi Ford, care a deschis centrul de operaţiuni Ford Business Solutions Center, Siemens Energy, care a închiriat pentru 10 ani un spaţiu de 7.500 de metri pătraţi, Superbet, DB Cargo, SII România, Caroli şi altele.

Dezvoltat pe locul fostei platforme Ventilatorul, pe o suprafaţă de 5,8 hectare, One Cotroceni Park se conturează ca cel mai ambiţios proiect de regenerare urbană din Bucureştiul actual.

În urma achiziţiilor recente, portofoliul de birouri al One United Properties numără o GLA de 103.000 mp de spaţii de birouri şi va ajunge la o GLA de 138.000 mp după livrarea One Cotroceni Park Office Faza 2 până la sfârşitul anului 2022. Aceste GLA-uri exclud deja cei 18.000 mp din una dintre clădirile din cadrul complexului de birouri One North Gate, despre care s-a anunţat că vor fi reconvertiţi într-o dezvoltare rezidenţială, One North Lofts. Împreună cu portofoliul de retail (care include în principal Bucur Obor şi One Gallery), portofoliul total de închirieri comerciale al One United Properties va atinge o GLA de aproape 180.000 mp.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.