Transportatorul naţional de gaze naturale Transgaz propune un dividend de 15,6 lei pe acţiune. Randament de 7,2%

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 22 martie 2022 74 afişări

Transportatorul naţional de gaze naturale Transgaz propune un dividend de 15,6 lei pe acţiune. Randament de 7,2%

Transgaz (simbol bursier TGN), operatorul tehnic care vehiculează 90% din gazele naturale consumate în România, a propus marţi un dividend brut pe acţiune de 15,61 lei, se arată într-un document de la Bursa de Valori Bucureşti.

Astfel, randamentul ajunge la 7,26%, dividendele cuvenite acţionarilor apropiindu-se de 184 de milioane de lei.

Repartizarea a 50% din profitul net realizat anul trecut de Transgaz ar avea o contribuţie semnificativă în asigurarea sursei de finanţare necesară companiei pentru derularea proiectelor de investiţii strategice cuprinse în programul de dezvoltare aprobat de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei şi a extinderilor sistemului de conducte de transport de gaze naturale destinate racordării la Sistemul Naţional de Transport (SNT) a localităţilor din România.

De asemenea, decizia ar genera un „impact pozitiv major asupra creşterii nivelului de trai a populaţiei şi a gradului de dezvoltare a UAT-urilor (unităţi administrativ-teritoriale – n.r.), cât şi la creşterea siguranţei în exploatare şi operare a SNT”, reiese din document.

Transgaz a încheiat 2021 cu un profit net de 177 de milioane de lei, în creştere cu 1% de la an la an, conform raportului financiar preliminar. Veniturile din activitatea de exploatare înainte de activitatea de echilibrare şi de construcţii conform cu IFRIC12 s-au ridicat la 1,3 miliarde de lei, plus 2%.

Activele totale au fost de 7,9 miliarde de lei anul trecut, în creştere de la 7,2 miliarde de lei în anul precedent. Datoriile au ajuns la 4 miliarde de lei, de la 3,4 miliarde la final de 2020.

De la începutul anului, acţiunile TGN s-au depreciat cu 8,9%, pe tranzacţii de 32,3 milioane de lei. Capitalizarea atinge 2,5 miliarde de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transgaz,
gaze naturale,
actiune,
randament

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.