Transportatorii români cer explicaţii Guvernului despre impozitarea diurnei

Autor: Petru Mazilu Postat la 18 iunie 2021 61 afişări

Uniunea Naţionalã a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicitã Guvernului clarificarea urgentã a situaţiei impozitãrii diurnei. În caz contrar industria de transport rutier va fi condamnatã la un faliment imediat, spun transportatorii.

Transportatorii români cer explicaţii Guvernului despre impozitarea diurnei

Uniunea Naţionalã a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicitã Guvernului clarificarea urgentã a situaţiei impozitãrii diurnei plãtite şoferilor profesionişti români care opereazã transport rutier internaţional, având în vedere incertitudinea majorã creatã în sectorul transporturilor rutiere de controalele recente ANAF.

Inspecţiile au vizat reîncadrarea diurnei ca venit salarial şi plata impozitelor şi contribuţiilor aferente retroactiv pe 5 ani, susţin transportatorii.

„Aceastã interpretare retroactivã a legislaţiei aplicabile de cãtre organismele de control din România afecteazã grav supravieţuirea sectorului românesc de transport rutier internaţional, ameninţând sã conducã la falimentul imediat al firmelor de transport, în condiţiile în care sunt situaţii în care deciziile de impunere sunt în cuantum cel puţin egal cu cifra de afaceri anualã a companiei. UNTRR atenţioneazã cã orice creştere unilateralã a costurilor în domeniul transporturilor rutiere de cãtre România în urma acestei noi abordãri/interpretãri a ANAF, ameninţã cu extincţia acest sector important al economiei româneşti.

Operatorii de transport rutier mai spun că sunt puşi într-o situaţie disperatã, şi că protestele sunt inevitabile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transportatori,
diurnă,
impozitare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.