Transnistria solicită asistenţă financiară din partea Rusiei şi Ucrainei

Autor: Departamentul Externe Postat la 27 februarie 2015 100 afişări

Regimul separatist de la Tiraspol a solicitat Rusiei şi Ucrainei asistenţă financiară pentru a face face crizei economice, potrivit agenţiei TASS.

Tiraspolul a trimis o solicitare grupului 5+2 pentru luarea unor "măsuri urgente care să permită deblocarea activităţii economice străine din Transnistria".

La negocierile în formatul 5+2 participă Republica Moldova, Transnistria, OSCE, Rusia şi Ucraina, iar SUA şi UE au statut de observatori.

Administraţia separatistă de la Tiraspol a creat o comisie spercială pentru evaluarea fondurilor pe care le-ar putea accesa, în contextul crizei economice severe cu care se confruntă.

Comisia, condusă de prim-vicepremierul Maia Parnas, include membri ai Guvernului şi ai Parlamentului de la Tiraspol, precum şi reprezentanţi ai sindicatelor şi ai societăţii civile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
R.MOLDOVA,
TRANSNISTRIA,
/actualitate/transnistria-solicita-asistenta-financiara-din-partea-rusiei-si-ucrainei-13906602
13906602
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.