Transgaz şi OMV împrumută Nabucco, pentru a evita intrarea companiei în insolvenţă

Postat la 20 august 2013 38 afişări

Transgaz Mediaş (TGN) şi OMV vor împrumuta cu cel mult 7,5 milioane de euro compania Nabucco Gas Pipeline International din Austria (NIC), care a eşuat în găsirea unui furnizor de gaze pentru gazoductul Nabucco, pentru evitarea intrării în insolvenţă a firmei de proiect.

Transgaz şi OMV împrumută Nabucco, pentru a evita intrarea companiei în insolvenţă

 Din suma de 7,5 milioane de euro Transgaz va participa cu cel mult 50%, potrivit unui comunicat al companiei de stat transmis marţi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Împrumutul va fi purtător de dobândă şi va fi garantat cu active viabile ale NIC.

Totodată, Transgaz va contribui cu alte 1,34 milioane euro la majorarea capitalului social al NIC pentru a acoperi deficitul de lichidităţi în valoare de 7,5 milioane de euro.

Comitetul de conducere a NIC a aprobat un buget de 20 milioane euro pentru închiderea "controlată" a firmei, se mai arată în comunicat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/transgaz-si-omv-imprumuta-nabucco-pentru-a-evita-intrarea-companiei-in-insolventa-11261480
11261480
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.