Transferul anului: Sibex ar vrea să se listeze la bursa din Bucureşti

Autor: Roxana Pricop Postat la 18 ianuarie 2013 20 afişări

Conducerea bursei din Sibiu a discutat posibilitatea listării operatorului bursier Sibex la Bursa de Valori Bucureşti, potrivit unor surse din piaţa de capital, demers-surpriză care ar putea apropia cele două burse în condiţiile în care discuţiile despre o potenţială fuziune au fost tot mai puţine în ultimul an.

Conducerea bursei din Sibiu a discutat posibilitatea listării operatorului bursier Sibex la Bursa de Valori Bucureşti, potrivit unor surse din piaţa de capital, demers-surpriză care ar putea apropia cele două burse în condiţiile în care discuţiile despre o potenţială fuziune au fost tot mai puţine în ultimul an. Bursa din Sibiu este deja listată pe propria platformă, începând din 2010 investitorii putând tranzacţiona acţiunile operatorului, astfel că listarea la Bucureşti ar avea loc cel mai probabil sub forma unei listări secundare, fără ofertă de acţiuni. Societatea Sibex are o capi ta lizare de 22,7 milioane de lei, valoare calculată la cel mai recent preţ din piaţă de 0,68 lei/acţiune. Sibex este prima companie şi singura care s-a listat pe propria platformă. A doua companie, şi de altfel şi singura de pe sistemul alter nativ de tranzacţionare ope rat de bursa din Sibiu, este com pania Prodplast Imobiliare, cu o capitalizare de 64,3 milioane de lei. Bursa din Sibiu a fost până de curând principala piaţă de tranzacţionare a produselor derivate, însă după declanşarea scandalului legat de fuga lui Cristian Sima, fost preşedinte şi director general al bursei din Sibiu, tranzacţiile cu produse derivate au scăzut vertiginos. Până la scandalul declanşat de fuga din ţară a lui Cristian Sima, acuzat că ar fi pierdut banii unor clienţi în urma unor investiţii riscante, bursa din Sibiu era piaţa preferată a investi torilor cu apetit ridicat de risc care tran zacţionau contracte derivate pe indicele american Dow Jones. Cea mai mare parte a tranzacţiilor cu contracte cu derivate erau intermediate de firma WBS România, fondată de Cristian Sima şi închisă pentru nereguli.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Sibex,
piete bursiere,
BVB,
listare,
operator bursier
/actualitate/transferul-anului-sibex-ar-vrea-sa-se-listeze-la-bursa-din-bucuresti-10486636
10486636
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.