Traian Băsescu şi Olivia Steer, amendaţi pentru afirmaţii discriminatorii

Postat la 02 februarie 2022 162 afişări

Traian Băsescu şi Olivia Steer, amendaţi pentru afirmaţii discriminatorii

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, dar şi fosta vedetă TV Olivia Steer, au fost amendaţi de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru o serie de afirmaţii despre minorităţile etnice.

În şedinţa Colegiului director de miercuri, 2 februarie, CNCD a decis amendarea lui Traian Băsescu pentru o afirmaţie la adresa comunităţii de romi, astfel că fostul preşedinte va trebui să scoată din buzunar 5.000 de lei, se arată într-un comunicat al Consiliului.

„Afirmaţiile postate de Traian Băsescu, care fac legătura dintre apartenenţa etnică şi infracţionalitate, („clanurile ţigăneşti au revenit acasă şi par a refuza categoric să respecte legile ţării”, “grupările ţigăneşti de tip mafiot”) reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 5.000 lei faţă de Traian Băsescu.

Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (7 voturi)”, se arată în comunicat.

Cititi multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afirmatii,
amenzi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.