TRAGEDIA feroviară din nordul Franţei: Trenul aflat în probe A DERAIAT din cauza vitezei

Autor: Mihai Draghici Postat la 15 noiembrie 2015 83 afişări

Accidentul feroviar produs sâmbătă seară în nordul Franţei şi soldat cu zece morţi a fost cauzat de viteza excesivă a unui tren aflat în teste, anunţă autorităţile franceze, confirmând ipoteza iniţială.

"Trenul a deraiat din cauza vitezei excesive într-o curbă", a declarat Dominique-Nicolas Jane, şeful de cabinet al prefectului regiunii Alsacia.

Trenul efectua o cursă de probă, rulând cu viteza de 350 de km/h într-o curbă. Din cauza vitezei, trenul a sarit de pe şine, provocând moartea a zece persoane.

Autorităţile franceze au anunţat de la început că trenul nu a fost vizat de vreun act de sabotaj, explicând că este vorba de o eroare umană.

Cele zece persoane care au murit în accident făceau parte din echipa de 49 de ingineri aflată la bord.

Potrivit unor surse, la bordul trenului deraiat erau şi copii ai inginerilor, dar informaţia nu a fost confirmată încă de anchetatori.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
TREN,
/actualitate/tragedia-feroviara-din-nordul-frantei-trenul-aflat-in-probe-a-deraiat-din-cauza-vitezei-14886738
14886738
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.