Tragedia din Toulouse îl ajută pe Sarkozy în campania electorală

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 25 martie 2012 17 afişări

Trista poveste a teroristului francez Merah s-a transformat în materie primă de campanie electorală şi de discursuri glorioase pentru preşedintele francez Nicolas Sarkozy, în ciuda faptului că deznodământul poveştii n-a fost deloc glorios pentru autorităţi.

Mohamed Merah, suspectat de uciderea la Toulouse şi Montauban a trei militari, trei elevi şi un profesor de la o şcoală evreiască, şi-a găsit sfârşitul aşa cum şi-a dorit: murind cu arma în mână, la capătul unui asediu spectaculos de peste 30 de ore asupra locuinţei unde s-a ascuns şi nu înainte de a fi provocat rănirea câtorva poliţişti.

"Terorismul nu va reuşi să scindeze comunitatea noastră naţională", a declarat preşedintele Sarkozy, care a felicitat poliţia pentru curajul ei şi a promis că în curând, promovarea şi apologia ideologiilor extremiste vor fi reprimate printr-un delict care va figura în Codul Penal şi cu mijloace folosite deja în combaterea terorismului.

Cea care ar avea cel mai mult de câştigat de pe urma tragediei este însă Marine Le Pen, reprezentanta Frontului Naţional şi a treia clasată în sondaje, care a tunat că Franţa trebuie să lichideze pericolul islamist care corupe naţia franceză şi a acuzat autorităţile că au minimalizat până acum în mod iresponsabil această ameninţare.

Deocamdată însă, crema a luat-o Sarkozy, care a crescut în preferinţele electoratului francez, în timp ce Marine Le Pen a scăzut. Conform sondajului Ifop/Fiducial efectuat pentru Paris Match şi referitor la preferinţele electorale pentru primul tur de scrutin al prezidenţialelor din 22 aprilie, Le Pen a scăzut cu 5,5% faţă de luna ianuarie, ajungând la 16%, în timp ce Sarkozy a crescut cu 0,5%, la 28,5%, ceea ce îl clasează înaintea candidatului socialist Francois Hollande, care a pierdut 0,5%, ajungând la 27%. Pentru al doilea tur de scrutin însă, socialistul Hollande îşi menţine avantajul, cu 54%, faţă de 46% pentru Sarkozy.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tragedia-din-toulouse-il-ajuta-pe-sarkozy-in-campania-electorala-9434537
9434537
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.