Tragedia de la „Matei Balş”. A patra victimă care a decedat avea 80 de ani avea şi arsuri pe 20% din suprafaţa corporală

Postat la 29 ianuarie 2021 22 afişări

Tragedia de la „Matei Balş”. A patra victimă care a decedat avea 80 de ani avea şi arsuri pe 20% din suprafaţa corporală

A patra victimă care a decedat avea 80 de ani avea şi arsuri pe 20% din suprafaţa corporală, iar 53 din cei 102 de pacienţi aflaţi în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului „Matei Balş”, afectat de incendiu au fost relocaţi la alte spitale, anunţă Ministerul Sănătăţii.

„Din informaţiile primite de către Ministerul Sănătăţii de la echipele de intervenţie, au fost transferaţi către alte unităţi sanitare un număr de 53 de pacienţi, din 102 pacienţi aflaţi în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Naţional de Boli Infecţioase <Matei Balş>, afectat de incendiu”, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Astfel, 11 pacienţi au fost relocaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” din Bucureşti, cinci la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, şase pacienţi la Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias”, patru Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” şi cinci Sf. Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon”. De asemenea, trei pacienţi au ajuns la Spitalul Militar Central-ROL 2, câte patru la Spitalul „Witting” şi Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, unul la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”, trei la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” şi şapte pacienţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

„Conform informaţiilor primite, unul dintre pacienţii ajunşi la Spitalul de Urgenţă Floreasca este cel care a avut nevoie de resuscitare şi care, între timp, a decedat (a patra victimă). Este vorba despre o femeie, în jurul vârstei de 80 de ani, care avea şi arsuri pe 20% din suprafaţa corporală. Echipele medicale evaluează în prezent starea de sănătate atât a pacienţilor transferaţi, cât şi a celor rămaşi în Institutul <Matei Balş>. Aparţinătorii pacienţilor de la INBI <Matei Balş> pot verifica situaţia despre relocarea pacienţilor evacuaţi în urma incendiului de la Institutul „Matei Balş” din Capitală la cele două numere de telefon puse la dispozitie de DSU: 021.2069398 si 021.2648515”, mai transmite Ministerul Sănătăţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bals,
arsuri,
deces

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.