Traficul DEZASTRUOS din acest oraş produce pagube de 6,3 miliarde anul

Postat la 21 ianuarie 2017 54 afişări

Întârzierile în trafic costă Londra 5,5 miliarde de lire pe an, potrivit autorităţii de transporturi din capitala britanică. Instituţia a recomandat schimbări rapide pentru programul de taxare în zonele aglomerate, potrivit Bloomberg.

Autoritatea din domeniul transportului din Londra - London Assembly Transport Committee - îi recomandă primarului din Londra, Sadiq Khan, să înlocuiască actualul sistem de tarif pauşal, care le permite şoferilor accesul în zona aglomerată a capitalei, cu un program care stabileşte preţurile utilizării drumurilor. Noul program ar trebui să taxeze mai mult oamenii care folosesc cele mai aglomerate drumuri, atunci când traficul este dificil, anunţă London Assembly Transport Committee.

„Taxa pe drum este o abordare mult mai corectă, în contextul în care utilizatorii ar plăti în funcţie de cât de mult contribuie la aglomeraţie”, a declarat Caroline Pidgeon, preşedinta London Assembly Transport Committee.

Potrivit programului din prezent, şoferii plătesc 11,5 lire de zi dacă aleg să conducă în cea mai aglomerată zonă a capitalei între orele 7 şi 18, de luni până vineri. Raportul indică nevoia unui sistem mai amplu şi „mai sofisticat” decât cel din prezent, care să folosească camere la graniţele zonei aglomerate, echipate cu o tehnologie de recunoaştere a numerelor de înmatriculare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.