Toyota va concura Nissan Qashqai în Europa cu un nou SUV bazat pe conceptul C-HR

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 18 septembrie 2015 100 afişări

Toyota va concura Nissan Qashqai în Europa cu un nou SUV bazat pe conceptul C-HR prezentat la salonul auto de la Frankfurt, în încercarea de a recâştiga de la rivalul japonez poziţia de cel mai bine vândut brand asiatic în regiune, relatează Automotive News.

Noul SUV al Toyota va fi lansat în Europa la sfârşitul lui 2016 sau la începutul anului 2017.

În timp ce alte companii au actualizat sau au extins gamele de SUV-uri şi modele crossover în Europa, Toyota a restrâns gama pe acest segment, după ce a oprit vânzările vehiculului subcompact Urban Cruiser, în 2014.

Nissan a depăşit Toyota, devenind cel mai bine vândut brand asiatic, în primele opt luni ale acestui an.

Susţinute de noua generaţie a modelului Qashqai, vânzările Nissan au urcat pe pieţele UE şi EFTA cu 20%, la 373.692 de vehicule, în primele opt luni ale anului.

Vânzările brandului Toyota pe piaţa europeană au crescut cu 6%, la 372.035 de vehicule.

Directorul de vânzări şi marketing al Toyota Europe, Karl Schlicht, a declarat că nu se aşteaptă ca vânzările noului SUV să ajungă la nivelul celor ale Qashqai, cel mai bine vândut vehicul compact din regiune, dar va contribui la creşterea livrărilor în regiune.

"C-HR este apropiat de Qashqai ca mărime şi aspect, dar nu este o copie. Ţintim clienţi diferiţi", a spus Schlicht.

Toyota a prezentat marţi, la Frankfurt, conceptul CH-R, cu cinci uşi, care este mai aproape de o maşină de producţie decât conceptul cu trei uşi prezentat de compania japoneză la salonul auto de la Paris, anul trecut.

Modelul CH-R destinat producţiei va debuta în martie, la salonul de la Geneva. Vehiculul va fi dotat cu tracţiune hibridă şi cea mai recentă tehnologie a Toyota în domeniul siguranţei.

C-HR este bazat pe noua platformă modulară TGNA a Toyota, folosită şi la noua generaţie de automobile Prius.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TOYOTA,
C-HR,
/actualitate/toyota-va-concura-nissan-qashqai-in-europa-cu-un-nou-suv-bazat-pe-conceptul-c-hr-14722093
14722093
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.