Toyota îşi va recăpăta anul acesta titlul de cel mai mare producător auto din lume

Postat la 18 decembrie 2012 18 afişări

Grupul nipon Toyota este pregătit ca anul acesta să revină în fruntea plutonului celor mai mari producători auto din lume, iar pentru locul doi se luptă umăr la umăr constructorul german Volkswagen (VW), campionul Europei, şi grupul american General Motors (GM), în timp ce industria de profil se îndreaptă spre un an record, în pofida crizei de pe piaţa europeană.

În 2008, GM a pierdut titlul de cel mai mare producător auto din lume, deţinut timp de 77 de ani, în favoarea constructorului japonez, dar şi-a recâştigat coroana anul trecut după ce lanţurile de producţie şi distribuţie ale Toyota au fost perturbate de cutremurul devastator şi valurile tsunami care au lovit Japonia în primăvara anului trecut şi de inundaţiile din Thailanda. Însă Toyota şi-a revenit şi conduce în clasamentul vânzărilor auto pentru primele trei trimestre ale acestui an, cu 7,4 milioane de unităţi, faţă de cele 6,95 milioane de maşini vândute de GM şi 6,9 milioane de unităţi livrate de VW, inclusiv Porsche.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto toyota,
producator,
criza,
piata europeana
/actualitate/toyota-isi-va-recapata-anul-acesta-titlul-de-cel-mai-mare-producator-auto-din-lume-10398775
10398775
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.