Toyota învinge Volkswagen şi devine cel mai mare vânzător de maşini din lume în 2020

Autor: Dorin Oancea Postat la 29 ianuarie 2021 86 afişări

Toyota Motor Corp din Japonia a depăşit Volkswagen în vânzările de vehicule anul trecut, redobândind poziţia de lider mondial, pentru prima dată în ultimii cinci ani, în condiţiile în care cererea scăzută l-a lovit mai puternic pe rivalul german, anunţă Reuters.

Toyota învinge Volkswagen şi devine cel mai mare vânzător de maşini din lume în 2020

Toyota a declarat joi că vânzările sale la nivel global la nivel de grup au scăzut cu 11,3%, la 9,528 milioane de vehicule în 2020. În schimb la Volkswagen scăderea a fost de 15,2%, la 9,305 milioane de vehicule.

Producătorii de automobile au înregistrat scăderi pe fondul restricţiilor induse de coronavirus, care au oprit oamenii să viziteze showroom-urile auto şi au forţat fabricile să reducă sau să îşi oprească producţia.

Totuşi, Toyota a suportat mai bine pandemia, deoarece piaţa sa internă, Japonia şi regiunea asiatică în general, au fost mai puţin afectate de pandemie decât Europa şi Statele Unite.

Pe măsură ce cererea de maşini revine, în special în China, Toyota, Volkswagen şi alţi producători se străduiesc să intre pe piaţa maşinilor electrice. Toyota a spus că raportul vehiculelor electrice pe care le-a vândut anul trecut a crescut la 23% din vânzările totale, de la 20% în 2019.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
toyota,
volkewagen,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.