Toyota a făcut o dezvăluire în premieră mondială prin care speră să crească autonomia bateriilor cu 15%

Postat la 25 noiembrie 2016 1368 afişări

Toyota a făcut o dezvăluire în premieră mondială prin care speră să crească autonomia bateriilor cu 15%

Toyota a anunţat o descoperire importantă în domeniul bateriilor electrice, anunţă Forbes.

Toyota a declarat că a descoperit "prima metodă din lume pentru observarea comportamentul ionilor de litiu dintr-un electrolit atunci când bateria se încarcă şi se descarcă". Astfel prin faptul că pot observa ioni pentru prima dată în timp real, cercetătorii Toyota cred că au găsit motivul pentru care o baterie "îmbătrâneşte". Odată ce această descoperire va putea fi integrată în produsul comercial, perioadă care va dura  2-3 ani, autonomia unei baterii s-ar îmbunătăţii cu 15%.

Cercetărtorii de la Toyota au lucrat timp de trei ani pentru a ajunge la această descoperire. Pe scurt, dacă această nouă tehnologie va putea fi integrată în bateriile comerciale autonomia acestora ar putea creşte cu până la 15% ceea ce ar face ca maşinile electrică să devină mai viabile decât sunt în prezent. 

Mai multe detalii despre baterii şi descoperirile din domeniu puteţi citi aici, în materialul de copertă din octombrie 2016

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.