Tot mai putine tinte

Postat la 19 decembrie 2006 1 afişăre

Companiile independente au fost vizate de grupurile financiare internationale.

 

Motoractive: Cea mai mare companie independenta de pe piata locala. Detinuta de fondul de investitii raef, a fost vanduta in acest an la pachet cu alte companii din domeniul financiar catre GE Money pentru 140 de milioane de euro.

 

Romstal Leasing: Infiintata si detinuta de omul de afaceri Enrico Perini, proprietarul grupului Romstal, a fost scoasa la van-zare in acest an. Saptamana trecuta a fost cumparata de grupul financiar belgian KBC pentru 70 de milioane de euro.

 

DRT Group: Societatea fondata de omul de afaceri Dan Stoica a fost vanduta in doua etape catre Veneto Banca, care detine Banca Italo-Romena. Denumirea companiei a fost schimbata in Italo-Romena Leasing.

 

GLOBAL FINANCE & LEASING: Compania infiintata in 2003, a fost cumparata de grupul belgiano-olandez Fortis. Potrivit datelor Registrului Comertului, principalii actionari ai Global Finance & Leasing erau Ion Bazac - presedintele companiei - si Serban-Mihai Roibu, fiecare cu participatii de 49,99%.

 

Tiriac Leasing: Apartine grupului de firme al omului de afaceri Ion Tiriac. Finanteaza o parte importanta din marcile de masini reprezentate de Tiriac Auto, printre care se afla Ford, Mazda, Jaguar, Land Rover, Mercedes, Chrysler, Jeep, Mitsubishi, Dodge sau Hyundai.

 

International Leasing: Este una dintre primele companii aparute pe piata locala si prima care a emis obligatiuni pentru a se finanta. Este detinuta de Ioana Necula, care este si presedintele Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania (ASLR).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Tot mai putine tinte
/actualitate/tot-mai-putine-tinte-1007833
1007833
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.