Tot la mana lui Simeon

Postat la 18 ianuarie 2006 38 afişări

Bulgaria traverseaza o criza politica de care nu avea nevoie tocmai acum. Se pare ca alegerile din iunie au picat cum nu se poate mai prost, din moment ce formatiunea care le-a castigat, Partidul Socialist Bulgar (PSB), n-a reusit sa adune o majoritate parlamentara care sa-i permita formarea unui guvern.

Bulgaria traverseaza o criza politica de care nu avea nevoie tocmai acum. Se pare ca alegerile din iunie au picat cum nu se poate mai prost, din moment ce formatiunea care le-a castigat, Partidul  Socialist Bulgar (PSB), n-a reusit sa adune o majoritate parlamentara care sa-i permita formarea unui guvern. Stand deasupra capului cu drobul amanarii integrarii in Uniunea Europeana, liderul socialist Serghei Stanisev a fost nevoit sa inceapa negocieri cu "dusmanii" de dreapta din Miscarea Nationala Simeon al II-lea. In acest fel, soarta Bulgariei depinde din nou de fostul monarh. Dupa ce a revenit in tara, Simeon de Saxa Coburg-Gotha (foto) a infiintat o formatiune politica cu care a castigat alegerile, conducand guvernul de la Sofia in perioada de apropiere decisiva a Bulgariei de Uniunea Europeana.

Dar armistitiul dintre stanga si dreapta nu va rezolva insa, automat, problemele. In scurtul rastimp ramas pana la raportul de tara, Sofia are de aplicat reforme structurale importante, intre care se afla adoptarea noului Cod penal si a unui pachet de 20 de legi - iar Bulgaria nu are nici macar un guvern care sa-si asume raspunderea in Parlament dupa modelul de la Bucuresti.

In aceste conditii, analistii politici de la Sofia sunt sceptici in privinta sanselor ca Bulgaria sa aiba parte de un raport de tara foarte bun in octombrie si se tem ca "in proportie de 90%", aderarea va fi amanata cu un an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/tot-la-mana-lui-simeon-2509939
2509939
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.