Povestea femeii ce conduce una dintre cele mai puternice bănci din România de mai bine de 20 de ani

Postat la 31 mai 2024 22176 afişări

Povestea femeii ce conduce una dintre cele mai puternice bănci din România de mai bine de 20 de ani

100 Cele mai puternice femei din business. Mihaela Bîtu, CEO, ING Bank România

Venituri totale (2022): 2,84 mld. lei

Profit net (2022): 1,25 mld. lei

Nr. de angajaţi (2022)*: 3.530

* în sediul central şi reţeaua ING Office


Biografie:

Mihaela Bîtu povesteşte că a ajuns CEO al ING Bank România fără să-şi fi propus acest lucru cu

20 de ani în urmă şi fără compromisuri. „Sunt bucuroasă şi recunoscătoare pentru parcursul meu profesional şi poate realitatea a depăşit gândurile pe care le aveam în anii tinereţii.”


► În urmă cu 20 de ani, aveam deja o carieră în plină desfăşurare în sectorul bancar. Am revenit în România în 2000, după un mandat internaţional la Londra, şi am ales această cale pentru că iubesc România şi românii şi pentru că doream, atunci ca şi acum, să contribui la progresul sectorului bancar şi al mediului de afaceri în ţara mea. Sunt o persoană ambiţioasă şi curajoasă şi am avut întotdeauna dorinţa de a mă dezvolta, profesional şi uman. Dar, în primul rând, mi-am dorit să aduc un impact pozitiv prin munca mea.

► Abordarea mea în carieră a fost una mai puţin orientată către marcarea unor paşi ierarhici şi mai mult către pasiunea pentru meseria mea, către munca susţinută şi dorinţa de a face bine. Am considerat că dacă muncesc cu plăcere şi am o atitudine pozitivă, succesul în carieră urmează în mod firesc. Desigur, e important să ai şi ambiţia de a progresa şi curajul de a accepta noi provocări şi să te situezi intenţionat în afara zonei de confort. Poate că nu este o reţetă universal valabilă, dar pentru mine a funcţionat.

► Putem doar să ne imaginam cum va arăta bankingul peste 20 de ani, într-o lume în care progresul tehnologic accelerează cu o viteză ameţitoare. Este de aşteptat ca inteligenţa artificială şi tehnologia în general să transforme serviciile bancare din ce în ce mai mult, în folosul clienţilor care vor putea beneficia de servicii din ce în ce mai uşor de accesat, de oferte relevante şi super personalizate.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.