Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care, alături de soţul ei, a reuşit să ajungă de la un magazin deschis în anii '90 la 120 de magazine şi afaceri de sunte de milioane de lei

Postat la 30 mai 2024 35762 afişări

Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care, alături de soţul ei, a reuşit să ajungă de la un magazin deschis în anii '90 la 120 de magazine şi afaceri de sunte de milioane de lei

100 Cele mai puternice femei din business. Dorina Mutu, Owner, co-founder, general manager, SC Annabella SRL

Cifră de afaceri (2022): 480,4 mil. lei

Profit net (2022): 20,3 mil. lei

Număr de angajaţi: 1.083


► Încă din copilărie m-am simţit atrasă de lumea comerţului, mi-am dorit să devin lider şi să conduc propria afacere sau să fiu/fac parte dintr-o afacere de familie. Am cultivat de-a lungul timpului această pasiune, care şi-a găsit expresia în afacerea pe care am fondat-o alături de soţul meu, în 1994. Am pornit cu un prim magazin în care se vindeau fructe şi legume. Acum, grupul Annabella are 120 de supermarketuri, două fabrici de conserve de legume şi fructe, precum şi alte proiecte şi afaceri în domeniul agriculturii.

► Mi-am urmat pasiunea din copilărie, iar acum pot confirma că ceea ce trăiesc astăzi corespunde cu aspiraţiile mele de la acea vreme. Desigur că au fost şi multe provocări, inevitabile atunci când îţi propui să dezvolţi un business de anvergură, dar pasiunea, ambiţia personală, sprijinul familial şi echipa consolidată în timp a Annabella mă ajută, de fiecare dată, să depăşesc cu succes situaţiile dificile sau provocatoare cu care mă confrunt în lumea afacerilor.

► Digitalizarea şi mediul online vor înregistra progrese semnificative, însă cred că proximitatea şi interacţiunea personală vor rămâne esenţiale, chiar dacă pe spaţii mai restrânse. Observăm schimbări semnificative în comportamentul consumatorilor. Clientul modern pune foarte mare accent pe eficientizarea timpului. În ceea ce priveşte viitorul afacerii Annabella, suntem hotărâţi să scriem noi capitole şi să avem un impact durabil în evoluţia peisajului comercial din ţară.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.