Torţionarul Ion Ficior, pus sub acuzare pentru GENOCID. Avocat: Fapta este gravă, dar în realitate lucrurile nu stau aşa

Postat la 24 octombrie 2013 41 afişări

Torţionarul Ion Ficior a fost pus sub acuzare pentru genocid, în dosarul privind moartea unor deţinuţi la Colonia de muncă Periprava,unitate pe care a condus-o în perioada 1958-1963, potrivit unor surse judiciare. Avocata lui Ion Ficior a declarat, joi, la ieşirea din Parchetul instanţei supreme, că acesta a fost pus sub acuzare de procurori pentru infracţiunea de genocid, precizând că fapta este gravă, "dar în realitate lucrurile nu stau chiar aşa".

Torţionarul Ion Ficior, pus sub acuzare pentru GENOCID. Avocat: Fapta este gravă, dar în realitate lucrurile nu stau aşa

 Ion Ficior a venit, joi dimineaţă, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, acesta nefăcând nicio declaraţie la intrare.

Procurorii Parchetului instanţei supreme l-au citat pe Ion Ficior pentru a-i aduce la cunoştinţă învinuirea de genocid, în dosarul deschis în urma denunţului formulat la adresa fostului comandant al Coloniei de muncă Periprava de către Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

Avocat: Fapta este gravă, dar în realitate lucrurile nu stau aşa

"Dacă ne gândim la fapta de genocid, atunci, da, ea este gravă, dar în realitate lucrurile nu stau chiar aşa", a spus avocata.

Aceasta a precizat că în continuare se vor face toate demersurile pentru o apărare corespunzătoare.

"La acest moment nu s-au adminsitrat probe suficiente. Veţi fi informaţi la momentul oportun de modul în care se desfăşoară ancheta",  a mai spus avocata lui Ficior.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tortionarul-ion-ficior-pus-sub-acuzare-pentru-genocid-avocat-fapta-este-grava-dar-in-realitate-lucrurile-nu-stau-asa-11554511
11554511
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.