Tornada produsă în SUA se încadrează în categoria celor mai puternice. Cel puţin 24 de oameni au murit

Postat la 22 mai 2013 28 afişări

Tornadele sunt un fenomen obişnuit în zona Marilor Câmpii din Statele Unite, dar cea de luni soldată cu cel puţin 24 de morţi de la periferia Oklahoma City a fost una dintre cele mai puternice, o situaţie rar întâlnită în oraşe, afirmă experţii.

Tornada produsă în SUA se încadrează în categoria celor mai puternice. Cel puţin 24 de oameni au murit

 "Este o tornadă de catogoria EF-5, nivelul maxim al clasificării", cu rafale de vânt cu viteze de peste 320 de kilometri pe oră, a declarat pentru AFP Kelly Pirtle de la laboratorul naţional ce studiază furtunile cele mai puternice în cadrul agenţiei oceanografice şi atmosferice americane (NOAA).

"Având în vedere amploarea pagubelor, am stabilit că este vorba despre o tornadă EF-5", a precizat ea din Norman, în Oklahoma.

Aceasta înseamnă că tornada care a distrus numeroase locuinţe, două şcoli şi un spital a fost însoţită de "rafale de vânt cu viteză de peste 320 de kilometri pe oră", a adăugat ea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tornada-produsa-in-sua-se-incadreaza-in-categoria-celor-mai-puternice-cel-putin-24-de-oameni-au-murit-10893625
10893625
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.