Topul statelor UE după numărul de IMM-uri din producţie la mia de locuitori

Postat la 19 noiembrie 2014 68 afişări

România se regăseşte printre ţările din Uniunea Europeană cu cele mai puţine IMM-uri în producţie la mia de locuitori, respectiv trei firme, faţă de 63 în Estonia, ţară care ocupă primul loc în clasament, şi 36 de IMM-uri media la nivel UE, potrivit datelor Comisiei Europene.

Topul statelor UE după numărul de IMM-uri din producţie la mia de locuitori

Anul trecut, România avea până în 480.000 de IMM-uri şi de şase ani tot se zbate să treacă de pragul de 500.000. Dintre acestea, una din două firme face comerţ. În schimb, estonienii au reuşit să aibă mai multe IMM-uri care produc la mia de locuitori decât în comerţ, iar portughezii, austriecii şi croaţii încă păstrează un echilibru între activitatea de producţie şi cea de comerţ a mediului de afaceri mic şi mijlociu.

În acelaşi timp,  România este şi una dintre ţările UE care au, per total, printre cele mai puţine IMM-uri la mia de locuitori, respectiv 24, în timp ce aceleaşi „vedete“ ale Europei (Estonia, Portugalia, Austria şi Croaţia) numără peste 150 sau chiar 200 de IMM-uri la fiecare o mie de locuitori.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/topul-statelor-ue-dupa-numarul-de-imm-uri-din-productie-la-mia-de-locuitori-13596148
13596148
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.