Topul restaurantelor din Bucureşti în 2019: Care este cel mai bun restaurant şi cel mai bun bucătar din Capitală

Postat la 27 ianuarie 2020 525 afişări

Topul restaurantelor din Bucureşti în 2019: Care este cel mai bun restaurant şi cel mai bun bucătar din Capitală

Restaurantul Le Bistrot Francais din Bucureşti, deţinut de familia de antreprenori locali Preotu, a fost desemnat cel mai bun restaurant din Capitală în 2019, în timp ce Alex Petricean de la Noua şi-a adjudecat titlul de cel mai bun chef, în cadrul premiilor acordate recent de către platforma de evaluare a restaurantelor Restocracy.

Restaurantul Le Bistrot Francais din Bucureşti, deţinut de familia de antreprenori locali Preotu, a fost desemnat cel mai bun restaurant din Capitală în 2019, în timp ce Alex Petricean de la Noua şi-a adjudecat titlul de cel mai bun chef, în cadrul premiilor acordate recent de către platforma de evaluare a restaurantelor Restocracy.

După bucătărie, cel mai bun restaurant Românesc tradiţional a fost desemnat Caru’ cu Bere, cel mai bun restaurant Românesc aristocratic Zahanaua Zexe, iar cel mai bun restaurant restaurant cu noua bucătărie românească a fost desemnat restaurantul Noua.

Clasamentul integral este redat mai jos:

Cel mai bun restaurant din Bucureşti în 2019 -  Le Bistrot Français

După bucătărie:

    Cel mai bun restaurant Românesc tradiţional: Caru’ cu Bere

    Cel mai bun restaurant Românesc aristocratic: Zahanaua Zexe

    Cel mai bun restaurant restaurant cu Noua Bucătărie Românească: NOUA

    Cel mai bun restaurant Internaţional: Joseph by Joseph Hadad

    Cel mai bun restaurant Nord-Mediteranean: Poesia

    Cel mai bun restaurant Sud-Mediteranean: Caju

    Cel mai bun restaurant Fusion: Loft

    Cel mai bun restaurant Japonez: Yuki

    Cel mai bun restaurant Libanez: Piccolo Mondo

    Cel mai bun restaurant Grecesc: Amvrosia

    Cel mai bun restaurant Spaniol: Pata Negra

    Cel mai bun restaurant Chinezesc (European): Zen Garden

    Cel mai bun restaurant Urban creativ: Maison des Chefs by Mega Image

După specificul dominant:

    Cel mai bun restaurant de Peşte şi fructe de mare: Raionul Floreasca

    Cel mai bun Oyster & Caviar bar: Le Vivier

    Cel mai bun Sushi bar: SushiRoom

    Cel mai bun Steakhouse: Osho

Premii speciale:

    Cel mai bun restaurant nou deschis: KANE

    Restaurantul Cel mai bun prieten al copiilor: Complex Herăstrău

    Cel mai apreciat show de restaurant: Locanta Jariştea

Cel mai bun chef din Bucureşti în 2019: Alex Petricean

Tinerii chefs români pe care Restocracy îi apreciază cel mai mult (Restocracy applauded Romanian young chefs) (în ordine alfabetică):

    Adrian Tihulca (Loft)

    Alex Melinte (Poesia)

    Alexandru Dumitru (fost la Bistro Ateneu)

    Alexandru Iacob (Maison des Chefs)

    Cătălin Jernoiu (BistroMar)

    Cătălin Petrescu (Argentine)

    Cristian Lazăr (Prime)

    Daniel Palici (Maize)

    Iulian Constantin (ZenSushi)

    Nicu Lică (JW Marriott Bucharest Grand Hotel)

    Nicolai Tând (La Cantine de Nicolai)

    Radu Ionescu (Kaiamo)

    Sorin Miftode (Le Bistrot Francais)

    Cătălin Bejenariu (Kane)

Menţiunile speciale “Preferinţele Restocracy” de anul acesta:

    Mesogios

    Cherhanaua Ancora

    Amalgam

Topul Restocracy al Mâncărurilor din Bucureşti în 2019

    Peşte, cu subcategoriile peşte crud şi marinat, respectiv peşte gătit la cald

    Fructe de mare, cu subcategoriile fructe de mare crude şi marinate, respectiv gătite la cald

    Sushi, cu subcategoriile suhi, sashimi, ramen şi udon

    Steak, cu subcategoriile vită nejaponeza, respectiv japoneză

    Foie gras

    Paste, cu subcategoriile paste şi risotto

    Humus, cu subcategoriile humus şi kibby

În concurs s-au înscris 40 dintre cele mai bune restaurante ale oraşului. Au fost 75 de evaluatori din peste 30 de ţări în jurii, dintre care peste 20 de ambasadori străini acreditaţi în România, personalităţi din business, cultură şi alte domenii.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe comedymall.ro

ZF.ro
Trei tendinţe care dau tonul în industria de servicii financiare post-Covid19 Trei tendinţe care dau tonul în industria de servicii financiare post-Covid19
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de unde locuiţi
Mediafax
Şeful Programului Alimentar Mondial, ONU, îi îndeamnă pe miliardarii lumii să doneze bani pentru cei aflaţi în criză Şeful Programului Alimentar Mondial, ONU, îi îndeamnă pe miliardarii lumii să doneze bani pentru cei aflaţi în criză
Preşedintele Belarusului închide graniţele cu Occidentul şi pune armata în stare de alertă
MonitorulApararii
Moment important pentru armată: recepţionează primul sistem Patriot Moment important pentru armată: recepţionează primul sistem Patriot
Trump se arată disponibil vânzării aeronavelor F-35 către EAU, în ciuda opunerii Israelului
MonitorulPartidelor
Provocarea lui Tăriceanu pentru Iohannis şi Orban Provocarea lui Tăriceanu pentru Iohannis şi Orban
Tudose: Dezumanizarea liberală ţine de lipsa de omenie
MonitorulSiguranteiCetateanului
Cine este Laurenţiu Baranga, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, numit în funcţie de premierul Orban Cine este Laurenţiu Baranga, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, numit în funcţie de premierul Orban
COMENTARIU Valeriu Şuhan Interviu cu un strigoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.