Au apărut noi detalii îngrijorătoare despre noul coronavirus. Ce spun experţii

Postat la 27 ianuarie 2020 13056 afişări

Au apărut noi detalii îngrijorătoare despre noul coronavirus. Ce spun experţii

Guvernul Shanghaiului a decretat că toate afacerile din oraş (spre exemplu parcul tematic Disney) trebuie să rămână închise până pe 9 februarie. Totodată, autorităţile din China au anunţat o serie de măsuri noi împotriva răspândirii noului coronavirus.

Alte mişcări includ suspendarea şcolilor până la data de 17 februarie şi implementarea unor inspecţii de carantină pentru angajaţii care se întorc în Shanghai. Numărul morţilor confirmate în urma infectării cu acest tip de virus a ajuns la peste 80. Oficialii chinezi au spus recent că noul coronavirus se poate răspândi chiar înainte ca simptomele să apară, ori acest lucru înseamnă că purtătorii nu vor realiza că sunt infectaţi înainte de a transmite virusul altor oameni.

Potrivit Organizaţiei Mondial a Sănătăţii (OMS), coronavirusurile sunt o familie de virusuri care cauzează îmbolnăviri ce variază de la simple răceli, la altele mult mai grave, cum ar fi bolile respiratorii grave. Aceste virusuri pot fi transmise de la animale la oameni. Spre exemplu SARS (sindromul respiratoriu acut sever) ar fi fost transmis de la o specie de pisică sălbatică la oameni, în timp ce MERS (sindromul respiratoriu al Orientului Mijlociu) ar fi fost luat de oameni de la cămile.

Mai multe coronavirusuri sunt prezente la animale care nu i-au infectat încă pe oameni. Numele coronavirus vine de la latinescul „corona” (coroană sau aură) - sub microscop, arată precum o aură soloară. Noul coronavirus identificat de autorităţile chineze pe 7 ianuarie a fost denumit 2019-nCoV şi este o nouă ramură a virusului care nu a mai fost identificată anterior la oameni. Potrivit OMS, semnalele infectării sunt simptomele respiratorii, febra, tusea şi dificultăţile de respirare.

Unii experţi spun că această tulpină de coronavirus nu este atât de puternică precum SARS, care ar fi ucis aproximativ 800 de persoane din toată lumea într-o epidemie care venea tot din China, în 2002-2003. MERS ar fi fost mai periculos, ucigând o treime din cei infestaţi, dar nu s-a răspândit atât de mult.

Autorităţile din China încă încearcă să determine originile virusului, despre care se crede docamdată că ar fi venit de la piaţă de peşte din Wuhan, unde se vând şi produse în mod ilegal. Oamenii de ştiinţă cred că sursa principală ar fi şerpii.

Majoritatea cazurilor au fost raportate în şi în jurul Wuhan, dar au apărut cazuri şi în Hong Kong, Macao, Statele Unite, Japonia, Taiwan, Coreea de Sud, Singapore şi Vietnam.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anunt,
china,
pusca,
strazi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.