Topul magnaţilor imobiliari: cine a încasat 200 mil. euro anul trecut din malluri şi birouri

Postat la 15 martie 2012 27 afişări

2011 a fost un nou an dificil pentru proprietarii de active imobiliare de pe piaţa locală, creşteri de venituri din chirii înregistrând cu precădere firmele care şi-au mărit portofoliul, arată o analiză a ZF privind veniturile pe care aceste proprietăţi le generează anual. Iulian Dascălu, Gabriel Popoviciu, Liviu Tudor şi Dan Adamescu sunt singurii oameni de afaceri români care intră în top zece al celor mai mari proprietari de active imobiliare comerciale - malluri şi clădiri de birouri.

Cele mai mari zece grupuri imobiliare de pe piaţa locală încasează anual venituri de peste 200 de milioane de euro din închirierea spaţiilor în centre comerciale şi clădiri de birouri, o piaţă care a ajuns la un rulaj anual de 500-600 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF. În ceea ce priveşte investitorii străini care scot şi bani din investiţiile imobiliare din România, austriecii de la Immofinanz şi sud-africanii de la NEPI au cele mai mari încasări, urmaţi de israelienii de la GTC şi AFI Europe, care au investit la rândul lor în malluri şi clădiri de birouri.

Cele mai mari venituri din închirierea proiectelor imobiliare de pe piaţa locală le-au în registrat anul trecut fondul austriac de investiţii Immofinanz, cel mai mare jucător din piaţa locală de real estate, şi compania Iulius Group deţinută de omul de afaceri Iulian Dascălu, ambele grupuri înregistrând încasări de peste 40 milioane de euro.

Dacă Dascălu a încasat 41,4 milioane de euro din închirierea mallurilor Iulius din Timişoara, Cluj, Suceava şi Iaşi, austriecii au avut în perioada noiembrie 2010 - octombrie 2011 un rulaj de 44,4 milioane de euro din exploatarea a patru centre comerciale (Polus Cluj, Armonia Arad, Euromall Piteşti şi Gold Plaza Baia Mare) plus nouă clădiri de birouri din Bucureşti, cu o suprafaţă de aproape 200.000 mp.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
magnaţi,
imobiliari,
malluri,
birouri
/actualitate/topul-magnatilor-imobiliari-cine-a-incasat-200-mil-euro-anul-trecut-din-malluri-si-birouri-9401637
9401637
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.