Topul judeţelor în ceea ce priveşte vaccinarea anti COVID 19

Autor: Petru Mazilu Postat la 11 mai 2021 397 afişări

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, a prezentat topul judeţelor în ceea ce priveşte imunizarea populaţiei. Cele mai multe persoane vaccinate raportate la numărul total de locuitori sunt în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Sibiu şi Braşov.

Topul judeţelor în ceea ce priveşte vaccinarea anti COVID 19

În topul vaccinării, pe primul loc este capitala cu aproape 34% persoane vaccinate din populaţia rezidentă.

„La Bucureşti, acoperirea vaccinală este de 33,8% din populaţia rezidentă”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare. Acesta a mai spus că dacă este eliminată populaţia sub 16 ani rezultă o acoperire de peste 40% din totalul populaţiei. „Asta explica evoluţia favorabilă a pandemiei”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Pe locul doi se află judeţul Cluj cu o acoperire de 30,2% din totalul populaţiei şi de 35,7% din total, fără persoanele sub 16 ani. De asemenea, în oraşul Cluj-Napoca rata de vaccinare a ajuns la 40%.

În judeţul Sibiu, acoperirea în ceea ce priveşte numărul de vaccinuri administrate în raport cu totalul populaţiei este de 23,7% şi de 28,9%, fără persoanele sub 16 ani.

În top, urmează judeţul Braşov cu 23,55 şi 28,8% şi judeţul Constanţa cu 22,6% şi 27,3%.

În ceea ce priveşte numărul persoanelor înscrise pe liste de aşteptare pentru vaccinare, în top se află Mureş, Bucureşti, Cluj şi Galaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccinare,
top,
judeţe

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.