Topul giganţilor din IT

Autor: Adrian Seceleanu Postat la 22 ianuarie 2013 18 afişări

Giganţii Apple şi Samsung, care duc un război pe viaţă şi pe moarte pentru a domina industria globală de înaltă tehnologie, au înregistrat în perioada ianuarie 2012 - ianuarie 2013 cel mai mare salt al capitalizării bursiere, arată un clasament al celor mai mari companii de tehnologie din lume realizat de publicaţia franceză Les Echos, pe baza unor date furnizate de Bloomberg.

Giganţii Apple şi Samsung, care duc un război pe viaţă şi pe moarte pentru a domina industria globală de înaltă tehnologie, au înregistrat în perioada ianuarie 2012 - ianuarie 2013 cel mai mare salt al capitalizării bursiere, arată un clasament al celor mai mari companii de tehnologie din lume realizat de publicaţia franceză Les Echos, pe baza unor date furnizate de Bloomberg. Capitalizarea bursieră a Apple a crescut cu peste 130 mld. dolari la 3 ianuarie 2013 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce Samsung obţinuse o creştere de 72 mld. dolari, arată sursa citată. La polul opus, cele mai mari scăderi ale capitalizării bursiere au fost înregistrate de Hewlett-Packard (minus 26,5 mld. dolari), Intel (18,6 mld. dolari) şi Canon (8 mld. dolari).

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Top IT,
Apple,
Samsung,
Google,
capitalizare bursieră
/actualitate/topul-gigantilor-din-it-10515493
10515493
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.