Top 10 locuri unice din lume - GALERIE FOTO

Postat la 05 iulie 2018 2319 afişări

Terra este un loc minunat pe care, mulţi dintre noi, nu reuşim să o străbatem toată oricât de mult ne-am strădui. Iată câteva locuri deosebite pe care s-ar putea să vrei să le vizitezi.

10 Vulcanul Kelimutu, Indonezia. În vulcan se află trei lacuri de crater de culori diferite. În lacul Tiwa AtaMbupu, apa are o culoare albastră, în timp ce în celelalte două lacuri apa are culoarea roşie, respectiv verde. Surprinzător este şi faptul că deşi aparţin aceluiaşi vulcan, lacurile au compoziţii diferite.

Cele trei lacuri din vulcanul Kelimutu


9 Peştera Cristalelor Uriaşe, Mexic. Această peşteră conectată la mina Naica, este cunoscută pentru cristalele sale de selenit de dimensiuni foarte mari, de până la 12 metri. Aceste cristale sunt printre cele mai mari găsite vreodată în lume. Peştera are forma unei potcoave şi are pereţii de calcar. Datorită temperaturii foarte ridicate din interior şi a umidităţii extrem de mari, aproape de 100%, accesul se face numai cu echipamente speciale.

Peştera Cristalelor Uriaşe, Mexic


8 Parcul Naţional Lencois Maranhenses, Brazilia. Deşi în această zonă plouă abundent, în acest Parc Naţional aproape că nu există vegetaţie. Arată ca un deşert, însă de fapt nu este. Tot aici, există o zonă cu nisip alb care îşi schimbă forma în funcţie de bătaia vântului. Cele mai căutate puncte ale parcului sunt iazul Azul Lagoa Bonita şi iazul Lagoa datorită apelor lor limpezi şi condiţiilor ideale pentru baie.

Parcul Naţional Lencois Maranhenses, Brazilia


7 Câmpia borcanelor, Laos. Este probabil cea mai controversată atracţie turistică din Laos deoarece câmpia este plină de mii de sculpturi în piatră în formă tubulară, unele având capace din acelaşi material ; de aici provine şi denumirea de borcane. Deşi au fost construite cu mulţi ani în urmă, arheologii încă nu au descoperit cine sunt autorii şi în ce scop au fost create.

Câmpia borcanelor, Laos


6 Chand Baori, India. Este o fântână cu trepte aflată în satul indian Rajasthan, unică în lume datorită adâncimii şi lărgimii sale impresionante. Fântâna are 13 etaje şi 3.500 de trepte. Acestă atracţie turistică a fost folosită pe post de adăpost împotriva caniculei de către localnici.

Chand Baori, fântâna cu trepte


5 Pointe du Hoc, Franţa. Aceasta este o stâncă proeminentă, de pe coasta de Nord a Franţei, orientată spre Canalul Mânecii. Aici este posibilă vederea a numeroase cratere formate de bombele detonate în timpul celui de – al doilea Război Mondial. Peisajul este unic în lume.

Pointe du Hoc, Franţa


4 Sua Ocean Trench, Samoa. Tradus ca  “Gaura cea mare” acest loc se situează exact pe litoralul Samoa. Este o zonă idilică, este înconjurat de grădini frumoase, colorate, ideal pentru pasionaţii de  fotografii în natură. Accesul spre apă se face pe o scară special amenajată pentru turişti.

Sua Ocean Trench, Samoa


3 Marea Gaură Albastră, Belize. În mijlocul recifului Lighthouse s-a format o gaură albastră imensă denumită Great Blue Hole. Aceasta are diametrul de 305 m şi o adâncime de 120 m. Deşi este relativ ascunsă şi puţini sunt cei ce o cunosc, acest loc inedit este ideal pentru scufundări, aici găsindu-se numeroase specii de peşti. Grandoarea sa îi asigură un loc pe podiumul topului 10 a celor mai inedite locuri din lume.

Marea Gaură Albastră, Belize


2 Bagan, Mynmar. Bagan este fosta capitală a Birmaniei, devenită ulterior Mynmar şi este unul dintre cele mai bogate şi spectaculoase locuri din lume datorită miilor de monumente construite aici de-a lungul timpului. Pe o câmpie întinsă, pe zeci de kilometri pătraţi, îşi găsesc locul clădiri religioase, temple budiste şi capele.

Bagan, Mynmar


1 Preikestolen, Norvegia. Platoul de piatră din Norvegia este una dintre cele mai căutate atracţii turistice ale Norvegiei. Este vorba despre o stâncă uriaşă, cu o înălţime de 604 metri. Panorama asupra fiordului Lysefjord şi a munţilor este deosebită, lucru care îi aduce prima poziţie în top 10 a  celor mai inedite locuri din lume.

Preikestolen, Norvegia

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.