Toate convorbirile telefonice şi mailurile ar putea fi monitorizate legal. Proiectul noii legi "Big Brother", depus la Parlament

Postat la 04 noiembrie 2011 11 afişări

Proiectul de lege privind reţinerea datelor de trafic de către operatorii de telefonie mobilă a fost depus la Parlament la începutul lunii noiembrie de către ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme şi deputatul PDL, Adrian Bădulescu, fost ofiţer SRI.

Gândul.info notează că proiectul care obligă operatorii de telefonie mobilă să stocheze timp de şase luni toate apelurile şi mailurile a fost adoptată pentru prima dată de Parlament în 2008 dar a fost declarat neconstituţional de către judecătorii Curţii Constituţionale au declarat-o neconstituţională în 2009, deoarece "afectează exerciţiul drepturilor sau al libertăţilor fundamentale - drept la viaţă intimă, privată şi de familie, dreptul la secretul corespondenţei şi libertatea de exprimare".

Proiectul actual reia în mare parte prevederile din 2008, dar ministrul Conunicaţiilor susţine că a încercat să elimine prevederile neconstituţionale. El a adăugat că dacă nu se adoptă această lege România va fi penalizată de către Uniunea Europeană, fiind deja declanşată procedura de infringement. Ministrul a apelat la calea parlamentară, deşi la Ministerul Comunicaţiilor este în lucru un proiect similar, care a fost criticat însă de mai multe ONG-uri.

Cititi mai multe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mailurile,
monitorizare,
"Big Brother",
Parlament
/actualitate/toate-convorbirile-telefonice-si-mailurile-ar-putea-fi-monitorizate-legal-proiectul-noii-legi-big-brother-depus-la-parlament-8938244
8938244
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.