Titanicul se pregăteşte de un nou drum. Va pleca din Jiangsu, China, pâna la Dubai – GALERIE FOTO

Postat la 11 februarie 2016 11638 afişări

Nu este vorba despre celebrul vas, ci despre o replică a acestuia. Proiectul a fost anunţat de către excentricul miliardarul australian Clive Palmer în aprilie 2012, despre care am scris aici. Iniţial, data lansării a fost stabilită în 2016, cu plecarea navei din Southampton spre New York în acelaşi an. Proiectul nu a fost finalizat, iar Palmer a declarat în septembrie anul trecut că a amânant lansarea până în 2018.

Dacă totuşi proiectul va fi realizat, vasul lui Clive Palmer va fi asemănător cu Titanicul care s-a scufundat în 1912. Titanic II va îndeplini cerinţele moderne de siguranţă, va avea un sistem de propulsie diesel-electric în loc de motoare cu abur, stabilizatori şi dotat cu echipamente de navigaţie de înaltă tehnologie.

Titanic II va fi mai lat cu 4 metri decât originalul, dar lungimea, înălţimea şi greutatea vasului vor fi la fel ca cele ale Titanicului.

Noul vas va avea 840 de cabine, o capacitate de 2.400 de pasageri şi un echipaj de 900 de oameni. Va pleca din Jiangsu, China, pâna la Dubai.

Cât va costa proiectul? Undeva între 300-400 milioane de lire.

În 2012, pasagerii fascinaţi de tragică poveste a Titanicului au plătit mii de euro pentru şansa unică de a călători pe un vas ce redă fidel atmosfera de început de secol XIX; printre ei s-a aflat şi un miliardar român, dar şi câţiva membri ai echipajului, tot din România.

Miliardarul român Cornel Tăbăcaru s-a aflat la bord alături de soţia sa. El a cumpărat, încă din 2009, primul bilet pus în vânzare pentru această croazieră, pentru suma de 50.000 de euro, rezervând cea mai scumpă cabină de pe vas.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/titanicul-se-pregateste-de-un-nou-drum-va-pleca-din-jiangsu-china-pana-la-dubai-galerie-foto-15062409
15062409
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.