Timiş: Prospecţiuni SA începe măsurători pentru a identifica zăcăminte de petrol şi gaz convenţional

Postat la 04 noiembrie 2013 50 afişări

Firma Prospecţiuni SA a anunţat că va începe, în această săptămână, măsurători pentru identificarea unor zăcăminte de petrol şi gaz convenţional, în 13 localităţi din judeţul Timiş, iar în urma prospecţiunilor se estimează că ar putea fi găsit un zăcământ de 47 de milioane de barili de petrol.

Timiş: Prospecţiuni SA începe măsurători pentru a identifica zăcăminte de petrol şi gaz convenţional

 Vicepreşedintele Prospecţiuni SA, Mihai Mitroi, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Timişoara, că firma va începe, miercuri, o serie de măsurători pe o suprafaţă de 200 de kilometri pătraţi, pe teritoriul a 13 comune din Timiş, în căutare de petrol şi gaz convenţional.

Potrivit acestuia, este vorba despre localităţile Checea, Cărpiniş, Becicherecu Mic, Dudeştii Noi, Săcălaz, Cenei, Uivar, Sânmihaiu Român, Giroc, Şag, Parţa, Peciu Nou şi Giulvăz.

Mitroi a explicat că Guvernul României, prin Agenţia Naţională de Resurse Naturale, a concesionat suprafaţa de teren companiei ADX. Această companie a organizat o licitaţie pentru lucrările de explorare, iar firma Prospecţiuni a câştigat această licitaţie. Firma Prospecţiuni este şi cea care ia legătura cu proprietarii de terenuri din această zonă, pentru a-i despăgubi, în cazul în care au culturi care urmează să fie distruse.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/timis-prospectiuni-sa-incepe-masuratori-pentru-a-identifica-zacaminte-de-petrol-si-gaz-conventional-11619612
11619612
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.