TikTok confirmă că va da în judecată administraţia Trump în condiţiile în care preşedintele american i-a ordonat companiei-mamă ByteDance să îşi vândă operaţiunile din Statele Unite

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 24 august 2020 48 afişări

TikTok confirmă că va da în judecată administraţia Trump în condiţiile în care preşedintele american i-a ordonat companiei-mamă ByteDance să îşi vândă operaţiunile din Statele Unite

TikTok a confirmat că va da în judecată administraţia Trump, care i-a ordonat companiei-mamă ByteDance să îşi vândă operaţiunile din Statele Unite, potrivit The New York Post.

Preşedintele Donald Trump a semnat un ordin executiv la începutul lunii august prin care îi oferă conglomeratului chinez un termen de 90 de zile pentru a vinde filiala din SUA a reţelei de socializare TikTok.

„Chiar dacă suntem în total dezacord cu părerile administraţiei, am încercat în ultimul an să găsim o soluţie constructivă”, a declarat Josh Gartner, un purtător de cuvânt al TikTok, adăugând că firma nu are nicio altă variantă decât să atace ordinul în sala de judecată.

Trump a scris în ordinul executiv că are „dovezi credibile” care susţin faptul că ByteDance „ar putea lua măsuri ce ar pune în pericol securitatea naţională a Statelor Unite”.

Anul acesta, TikTok şi-a triplat forţa de muncă din SUA, intenţionând să creeze în următorii trei ani aproximativ 10.000 de locuri de muncă în California, Texas, Florida şi New York, o creştere semnificativă de la cei 1.400 de angajaţi pe care îi are în prezent pe teritoriul ţării.

La sfârşitul lunii trecute, investitorii din cadrul ByteDance au evaluat aplicaţia video la 50 de miliarde de dolari, cu mult peste rivalul Snap, care înregistrează în prezent o capitalizare de 31,74 miliarde.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tiktok,
operatiuni,
statele unite,
judecata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.