LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

The Telegraph: Ungaria ar putea fi abandonată de UE şi lăsată să intre în faliment

Postat la 05 ianuarie 2012 45 afişări

Guvernul ungar şi-a văzut costurile de finanţare crescând şi moneda scăzând puternic ieri, traderii considerând că autorităţile internaţionale vor abandona ţara. Astfel, Ungaria poate să devină prima ţară din zona euro care va intra în default, scrie The Telegraph.

Forintul a scăzut ieri cu mai mult de un procent până la un minim record faţă de euro, iar randamentele obligaţiunilor au trecut de pragul de 10%. Guvernul ungar, care a înfuriat Bruxellesul după ce a introdus modificări radicale ale constituţiei, a renunţat la o emisiune de obligaţiuni din cauza costurilor de finanţare prea mari. Traderii, deja tensionaţi din cauza crizei din zona euro şi a ofertei de vânzare de acţiuni cu un discount de 43% făcută de banca italiană UniCredit, se tem că se va deschide un nou front al crizei în Europa de Est, regiune care nu a fost direct afectată de problemele din Vest.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ungaria,
financiar,
economie,
evolutie,
the telegraph
/actualitate/the-telegraph-ungaria-ar-putea-fi-abandonata-de-ue-si-lasata-sa-intre-in-faliment-9128331
9128331
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.