The Hollywood Reporter: DreamWorks, compania înfiinţată de Spielberg, se desparte de grupul Disney

Autor: Florin Badescu Postat la 03 septembrie 2015 164 afişări

DreamWorks Studios, compania de producţie cinematografică înfiinţată de Steven Spielberg, se va despărţi de grupul Walt Disney, după lansarea filmului "The BFG", precizează publicaţia The Hollywood Reporter, citând surse din industria de divertisment americană.

Potrivit Reuters, Steven Spielberg va colabora cel mai probabil în viitor cu studioul Universal, cu care a iniţiat deja o serie de negocieri.

Filmul "The BFG", regizat de Steven Spielberg pe baza romanului omonim de Roald Dahl, va fi lansat pe marile ecrane pe 1 iulie 2016.

"Studioul nostru va întâmpina cu braţele deschise şansa de a deveni partenerul de distribuţie al filmelor produse de DreamWorks, dar orice contract ar fi în acest moment prematur", a declarat o sursă din structura de conducere a studioului Universal, citată de The Hollywood Reporter.

Disney Studios au semnat un contract pe termen lung, în regim de exclusivitate, cu DreamWorks Studios în anul 2009, cu scopul de a distribui filmele live-action produse de DreamWorks, sub eticheta Touchstone Pictures, pentru care Disney primeşte redevenţe de distribuţie.

Presa de specialitate a afirmat în acea perioadă că Disney va primi un procent de cel puţin 8% din încasările ce vor fi generate de filmele produse de DreamWorks şi va împrumuta acestui studio cel puţin 150 milioane de dolari.

În virtutea acelui acord, care va expira în 2016, Disney a distribuit 11 filme produse de DreamWorks şi a împrumutat acestui studio, până în septembrie 2014, suma de 156 milioane de dolari.

Universal Pictures a devenit cel mai "rapid" studio cinematografic din lume, depăşind pragul încasărilor de 2 miliarde de dolari pe plan mondial într-un singur an calendaristic, în luna iunie, graţie succesului avut de peliculele sale "Fifty Shades of Grey", "Furious 7" şi "Pitch Perfect 2".

De asemenea, un alt film produs de Universal şi lansat în acest an, "Jurassic World", care a relansat franciza cu dinozauri creată de Steven Spielberg, a ajuns pe locul al treilea în topul lungmetrajelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile, după două filme regizate de James Cameron - "Avatar" şi "Titanic".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DREAMWORKS,
DISNEY,
UNIVERSAL
/actualitate/the-hollywood-reporter-dreamworks-compania-infiintata-de-spielberg-se-desparte-de-grupul-disney-14698699
14698699
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.