The Guardian: PUTIN A MINŢIT! Este o mobilizare totală 100% pentru un conflict cum nu s-a mai văzut de la cel de-al Doilea Război Mondial. Sunt înrolaţi cu forţa şi bărbaţii care n-au efectuat serviciul militar

Postat la 23 septembrie 2022 323 afişări

The Guardian: PUTIN A MINŢIT! Este o mobilizare totală 100% pentru un conflict cum nu s-a mai văzut de la cel de-al Doilea Război Mondial. Sunt înrolaţi cu forţa şi bărbaţii care n-au efectuat serviciul militar

Bărbaţii dintr-un sat din estul Siberiei, cu vârste între 18 şi 60 ani , au avut o oră să-şi împacheteze lucrurile şi să se prezinte la recrutare. Unii au profitat de puţinul timp rămas şi s-au adunat la o cârciumă înainte de a pleca în dimineaţa următoare pentru a bea vodcă, în timp ce alţii s-au îmbrăţişat şi şi-au urat unul altuia să fie în siguranţă.

Spre dimineaţă, toate femeile satului au plâns şi au făcut semnul crucii când micul microbuz cu iubiţii, cu soţii, cu taţii, cu fiii, cu fraţii sau nepoţeii lor îmbarcaţi, a pornit către apus. Nimeni nu ştie dacă se vor mai întoarce vreodată.

La miezul nopţii, într-un sat populat de 450 de persoane din estul Siberiei, regiunea Zakamensky din Buriatia, o femeie iese afară din casă după ce aude câinii lătrând. Simte că ceva nu este în regulă.

Au venit nişte militari cu ordine de la Kremlin!

Şeful satului se plimba din casă în casă, căutând să înmâneze peste 20 de somaţii pentru înrolare.Somaţia  a fost distribuită bărbaţilor din tot satul, în special celor eligibili pentru serviciul militar.

Bărbaţii dintr-un sat din estul Siberiei, cu vârste între 18 şi 60 ani , au avut o oră să-şi împacheteze lucrurile şi să se prezinte la recrutare. Este prima şi cea mai mare mobilizare a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace şi a produs confruntări la centrele de recrutare şi chiar proteste, scrie The Guardian.

Rusia ar putea lua în considerare să înroleze forţat mai mult decât 300.000 de bărbaţi.

Yanina Nimayeva, o jurnalistă din Ulan-Ude în Buriaţia, s-a plâns că soţul ei, în vârstă de 38 de ani, a primit somaţie, deşi nu a servit niciodată în armată şi nu este rezervist.

„'Nu ai cinci copii?' l-au întrebat. Soţul meu a râs şi a spus „da, cinci copii”. „Ei bine, bine, aşteaptă-te să primească şi ei somaţii pentru înrolare”, a spus ea.

„Am înţeles că avem o cotă. Republica noastră trebuie să adune 4.000 de soldaţi”, a spus Nimayeva într-un videoclip adresat guvernatorului regional.

În timpul unui interviu televizat de miercuri, Shoigu a spus că Rusia va viza 300.000 de militari, în principal cei cu experienţă militară recentă şi rezerviştii. Dar numărul real dintr-un ordin semnat de Putin este secret - UN MILION, transmite ziarul independent rus Novaya Gazeta Europe

Unii au profitat de puţinul timp rămas şi s-au adunat la o cârciumă înainte de a pleca în dimineaţa următoare pentru a bea vodcă, în timp ce alţii s-au îmbrăţişat şi şi-au urat unul altuia să fie în siguranţă.

Spre dimineaţă, toate femeile satului au plâns şi au făcut semnul crucii când micul microbuz cu iubiţii, cu soţii, cu taţii, cu fiii, cu fraţii sau nepoţeii lor îmbarcaţi, a pornit către apus.

Nimeni nu ştie dacă se vor mai întoarce acasă vreodată.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
barbati,
militar,
al doilea razboi mondial

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.