Tesla va rechema peste 130.000 de maşini la presiunea autorităţilor americane de reglementare

Autor: Dorin Oancea Postat la 02 februarie 2021 76 afişări

Ca urmare a presiunii din partea autorităţilor de reglementare din SUA, Tesla va rechema 134.951 vehicule Model S şi Model X care au probleme de afişare pe ecranul tactil care au dus la pierderea mai multor caracteristici legate de siguranţă, relatează CNBC.

Tesla va rechema peste 130.000 de maşini la presiunea autorităţilor americane de reglementare

Maşinile afectate, fabricate la uzina din Fremont, California, includ sedanele Tesla Model S fabricate între 2012 şi 2018 şi SUV-urile Model X din 2016 până în 2018.

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a cerut Tesla, pe 13 ianuarie, să recheme 158.716 de vehicule electrice după ce a concluzionat că erorile pun probleme de siguranţă legate de ecranul consolei centrale.

Proprietarii vehiculelor Tesla afectate au declarat anterior pentru CNBC că afişajul de pe unităţile lor de control media rămâne uneori gol, parţial sau integral. Problemele cu ecranul tactil au afectat capacitatea şoferilor de a utiliza sistemele de căldură, aer condiţionat, dezgheţare şi dezaburire ale maşinilor lor sau de a folosi camerele de vizualizare din spate şi funcţiile pilotului automat în timpul parcării şi al conducerii.

Procesul va începe pe 30 martie şi, spre deosebire de multe actualizări de la Tesla, această remediere nu poate fi făcută de la distanţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tesla,
rechemare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.