Tesla va construi o nouă fabrică în Mexic

Autor: Petru Mazilu Postat la 01 martie 2023 24 afişări

Tesla va construi o nouă fabrică în Mexic

Tesla plănuieşte să construiască o nouă fabrică în Mexic, alăturându-se altor producători auto care îşi consolidează prezenţa la sud de graniţa cu SUA, potrivit BBC.

Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a anunţat că fabrica pentru firma de automobile electrice va fi în Monterrey, care se află la aproximativ nouă ore de mers cu maşina din Texas.

„Aceasta va reprezenta o investiţie considerabilă şi multe, multe locuri de muncă", a declarat, marţi, Lopez Obrador într-o conferinţă de presă.

Tesla ar putea oferi mai multe informaţii despre investiţie într-o prezentare care va fi făcută miercuri.

Anterior, autorităţile din Mexic şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care nevoia de apă a fabricii ar putea afecta regiunea.

Totuşi, Lopez Obrador a declarat că a obţinut asigurări din partea şefului Tesla, Elon Musk, care au dus la atenuarea acestor îngrijorări.

Aceasta ar fi cea de-a treia fabrică a Tesla în afara SUA, după ce firma a deschis fabrici în China şi Germania în ultimii ani.

Confirmarea planurilor Tesla vine la doar câteva săptămâni după ce BMW a declarat că va investi într-o fabrică în Mexic. De asemenea, Ford produce SUV-ul său electric în această ţară.

Şi General Motors a anunţat anul trecut că intenţionează să construiască o fabrică de maşini electrice în Mexic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tesla,
fabrică,
mexic

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.