Tesla are cale liberă pentru prima fabrică a companiei din Europa: Producţia va începe vara viitoare, urmând să se construiască anual circa 500.000 de maşini electrice

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 02 octombrie 2020 61 afişări

Tesla are cale liberă pentru prima fabrică a companiei din Europa: Producţia va începe vara viitoare, urmând să se construiască anual circa 500.000 de maşini electrice

Tesla primeşte undă verde pentru deschiderea fabricii din apropierea Berlinului, producţia urmând să înceapă în vara lui 2021. Până acum, au fost ridicate câteva structuri în Gruenheide, locaţie vizitată luna trecută de CEO-ul Elon Musk, transmite Bloomberg.

Astfel, prima fabrică a companiei din Europa va produce anual aproximativ 500.000 de maşini electrice, proiectul reprezentând un adevărat test pentru birocraţia înceată a Germaniei.

Musk a anunţat anul trecut că se va întrece cu giganţi precum Volkswagen AG, BMW AG şi Daimler AG şi, în ciuda unor serii de obstacole, cum ar fi incertitudinile privind fauna, proiectul a rămas în picioare.

Investiţia companiei subliniază atenţia pe care o îndreaptă statul asupra energiilor regenerabile şi transportului. Rolls-Royce dezvoltă deja motoare de avioane cu emisii reduse în Brandenburg. În aceeaşi regiune, BASF SE, cea mai mare companie de produse chimice la nivel mondial, produce componente pentru baterii electrice.

Elon Musk a declarat zilele trecute că Tesla va construi 20 de milioane de vehicule electrice pe an până în 2030, de 50 de ori mai mult decât anul trecut.

Prin contrast, Volkswagen a vândut în 2019 circa 11 milioane de maşini, iar Toyota – care era cel mai valoros producător auto la nivel mondial până să fie depăşit de Tesla în vara acestui an – a vândut circa 10 milioane de automobile anul trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fabrica,
tesla,
germania,
masini electrice

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.