Tesla aduce producţia în Europa

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 18 noiembrie 2019 111 afişări

Antreprenorul Elon Musk a anunţat săptămâna trecută că va deschide la Berlin prima fabrică din Europa a companiei Tesla, care va produce baterii, trenuri de rulare şi maşini.

Tesla aduce producţia în Europa

Este a patra gigafabrică a Tesla, după cele din Nevada (SUA), New York (SUA) şi Shanghai (China).

Miliardarul este fondatorul companiei producătoare de maşini electrice Tesla şi al companiei SpaceX, jucător important în transportul spaţial privat. S-a născut în Pretoria, Africa de Sud, în 1971 şi s-a mutat în Canada la vârsta de 17 ani, iar în 1992 s-a transferat la Universitatea din Pensylvania, unde a obţinut diplome în economie şi fizică.

În aprilie 2017, Tesla devenea cel mai valoros producător de maşini din SUA, iar averea

lui Musk urca spre

15 miliarde de dolari.

În 2018, Musk a acceptat să demisioneze din funcţia de preşedinte al companiei Tesla şi să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari în cadrul unui acord cu autorităţile de reglementare din domeniu. Decizia a venit după ce a publicat un mesaj pe Twitter în care a anunţat, în glumă, că va lista la bursă compania şi o va trece sub control privat.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.