Termenii Facebook care au schimbat modalitatea de a vorbi

Postat la 03 februarie 2014 31 afişări

Platforma de socializare Facebook a schimbat, în cei zece ani de la lansare, felul oamenilor de a comunica şi a introdus o serie de termeni în limbajul vieţii moderne, multora dintre aceştia, între care "perete", "etichetare", "ciupeşte" şi "statut", fiindu-le modificat sensul.

Termenii Facebook care au schimbat modalitatea de a vorbi

 Facebook, considerată în momentul de faţă cea mai importantă reţea de socializare din lume, împlineşte marţi zece ani de la lansare, o vârstă a maturităţii, dar totuşi un moment dificil pentru acest site care se luptă să îşi păstreze utilizatorii tineri, informează CNN.

Până la apariţia Facebook, nimeni nu folosea cuvântul "prieten" (friend) ca verb ("to friend" este folosit de vorbitorii de limbă engleză cu sensul de "a se împrieteni"). Acum, nu este nimic ieşit din comun ca utilizatorii platformei să roage pe cineva să îşi spună numele pe litere pentru a se împrieteni pe Facebook. Pe de altă parte, toată lumea vrea să fie popular. De aceea, unii utilizatori adună "prietenii" ca pe jetoanele de poker, cu toate că nu îi cunosc sau poate sunt cunoştinţe foarte îndepărtate cu aceştia. Nimeni nu are în realitate 583 de "prieteni". "Prietenul" Facebookului a fost înaintaşul "followerului" de pe Twitter, de aceea utilizatorii acestor platforme seamănă de cele mai multe ori cu membrii unui adevărat cult.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/termenii-facebook-care-au-schimbat-modalitatea-de-a-vorbi-12014580
12014580
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.