Terasele din centrul vechi rămân deschise până la patru de dimineaţa

Autor: Cristina Roşca Postat la 04 martie 2013 28 afişări

Barurile şi restaurantele din centrul istoric îşi pot ţine deschise terasele până la ora patru de dimineaţă ca urmare a dispoziţiei primarului Capitalei Sorin Oprescu. Muzica şi spectacolele live trebuie finalizate la ora 22.00 în timp ce organizarea de nunţi, botezuri şi alte evenimente festive private este interzisă pe terasele sezoniere.

Terasele din centrul vechi rămân deschise până la patru de dimineaţa

“Având în vedere că organizarea şi funcţionarea teraselor sezoniere amplasate în Centrul Istoric Bucureşti necesită o reglementare urgentă - ţinând cont că acestea vor fi amplasate începand cu data de 15 martie -, şi pentru a debloca activitatea agenţilor economici din aceasta zonă, Primarul General, Sorin Oprescu, a emis Dispoziţia nr.194/04.03.2013, care permite desfăşurarea în conditii legale a activităţilor comerciale (terasele sezoniere) în perimetrul centrului istoric”, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Capitalei. Reprezentanţii mai spun că era imperios necesară emiterea unui act care să impună o serie de norme, care să organizeze, în condiţiile legii, desfăşurarea activităţilor într-un nucleu turistic european cum este centrul istoric, întrucât “unul dintre obiectivele Municipalităţii îl reprezintă dezvoltarea turismului şi promovarea activităţilor culturale”. Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea teraselor sezoniere în perimetrul Centrului Istoric  nu a întrunit numărul de voturi pentru a fi adoptat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, din data de 25 februarie 2013.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/terasele-din-centrul-vechi-raman-deschise-pana-la-patru-de-dimineata-10633674
10633674
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.