Teodorovici: Sporul de 15% pentru angajaţii din Finanţe şi ANAF este justificat, duc greul economiei

Postat la 12 august 2019 1408 afişări

Sporul de 15% pentru lucrul în condiţii grele şi vătămătoare va fi acordat angajaţilor din Ministerul Finanţelor şi ANAF care îl pot primi, în condiţiile în care aceştia „duc greul economiei”, a declarat luni ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, la finalul şedinţei de Guvern.

Teodorovici: Sporul de 15% pentru angajaţii din Finanţe şi ANAF este justificat, duc greul economiei

Conform unei ordonanţe de completare a Legii privind reforma în domeniul sănătăţii, salariile aferente personalului aparatului propriu al Ministerului Finanţelor Publice şi instituţiilor din subordine se recalculează cu acordarea pomenitului spor, nota de fundamentare vorbind de un grad de încărcare al angajaţilor Ministerului de Finanţe de 134%. Iniţiatorii actului normativ notează că instituţia gestionează domeniul financiar-fiscal al României, urmărind asigurarea funcţionalităţii întregului sistem organizaţional al statului, prin instituirea cadrului legal pentru colectarea veniturilor publice şi urmărirea cheltuielilor astfel încât să determine stabilitatea bugetară şi, pe cale de consecinţă, a echilibrului social şi economic, elemente care privesc securitatea naţională. Pentru îndeplinirea acestor atribuţii, la nivelul Ministerului Finanţelor există format un „corp de funcţionari de elită cu o experienţă semnificativă în domeniul financiar-fiscal al României, al elaborării şi avizării proiectelor de acte normative în diferite domenii de activitate, precum şi litigiile de contencios administrativ, în special în cele având ca obiect reprezentarea Statului în diferite categorii de litigii de o importanţă deosebită”.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finante,
angajati,
anaf,
economie,
justificare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.