Teodorovici: Punctul de pensie poate şi trebuie să crească cu 40%

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 09 septembrie 2020 98 afişări

Eugen Teodorovici confirmă nota în care cerea reanalizarea calendarului creşterii pensiilor cu 40%, însă spune că nu mai sunt aceleaşi condiţii: „Punctul de pensie poate şi trebuie să crească cu 40%”, susţine fostul ministru al Finanţelor.

Teodorovici: Punctul de pensie poate şi trebuie să crească cu 40%

„O notă care nu acoperă incompetenţa guvernării PNL! <Fantastik-ul> Cîţu jubila cu o notă confidenţială semnată de mine în calitate de ministru al finanţelor, la finalul lunii octombrie 2019, prin care informam guvernul, cum era firesc, cu privire la riscurile neîncadrării în ţinta de deficit bugetar de 3% din PIB în situaţia aplicării unei creşteri a punctului de pensie cu 40% neînsoţită şi de măsuri de reducere a cheltuielilor nejustificate şi de creştere a veniturilor bugetare.

Iar aceasta este sintetizată în finalul notei, la punctul de propuneri, care viza necesitatea adoptării unui set de măsuri legislative tocmai pentru a acomoda în buget creşterea punctului de pensie cu 40%! Şi nu m-am ferit niciodată să afirm că măsuri precum impozitarea pensiilor speciale sau reducerea cheltuielilor inutile şi nejustificate din administraţia publică sunt imperios necesare, aşa cum, pe de altă parte, creşterea punctului de pensie cu 40 % este aplicabilă conform legii, în ciuda manipulării practicate cu insistenţă de un guvern PNL incompetent şi incapabil să vină cu soluţii pertinente”, reacţionează Eugen Teodorovici.

El mai spune că guvernarea PNL este „ultima care putea folosi acest document ca armă politică de campanie electorală”, în condiţiile în care flexibilitatea bugetară generată la nivel european de pandemia COVID 19, prin derogarea de la regula de deficit bugetar de 3% din PIB pentru anii 2020 şi 2021

„Dar guvernul PNL, premierul Orban şi ministrul său de finanţe nu au putut mai mult. Sau nu au vrut⁉️ Nu au putut mai mult decât <umflarea> premeditată a deficitului încă din primele două luni ale guvernării, printr-o risipă de <tributuri> politice şi plăţi în avans, împrumuturi record ce au depăşit şi cele mai pesimiste previziuni ale Comisiei Europene şi despre care nimeni nu cere şi nimeni nu dă socoteală ... încă! În concluzie: condiţiile din 2019 sunt schimbate acum şi nu mai există cerinţa UE de încadrare în limita de deficit de 3%! Ca urmare, dacă ar fi vrut, guvernul Orban putea mări liniştit pensiile cu 40% şi putea dubla şi alocaţiile copiilor, ceea ce eu aş fi făcut oricum, cu sau fără pandemie‼️ Căci cine are voinţă şi bună-credinţă faţă de această ţară şi faţă de acest neam, are şi putinţă şi soluţii! Doar să şi vrea ... Aşa că ... punctul de pensie poate şi trebuie să crească cu 40%”, conchide fostul ministru de Finanţe.

Eugen Teodorovici ar fi cerut printr-o notă transmisă Guvernului Dăncilă în octombrie 2019, când era ministru al Finanţelor, ca guvernul să „reanalizeze” calendarul privind creşterea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie 2020, potrivit unui document confidenţial făcut public de Florin Cîţu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
teodorovici,
pensii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.