Teodorovici, despre legea prin care vrea taxarea pensiile mai mari de 7.000 de lei cu până la 50%: Nu putea face obiectul unei OUG/ Cred că este o măsură de urgenţă

Postat la 05 septembrie 2019 45 afişări

Actul normativ privind supraimpozitarea pensiilor speciale nu a ajuns pe masa Guvernului pentru că nu era pe legea de abilitare şi nu putea face obiectul unei ordonanţe de urgenţă, a declarat joi ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, la ieşirea de la Forumul Românilor de Pretutindeni.

Teodorovici, despre legea prin care vrea taxarea pensiile mai mari de 7.000 de lei cu până la 50%: Nu putea face obiectul unei OUG/ Cred că este o măsură de urgenţă

Eugen Teodorovici a depus la Senat, în caliate de senator PSD, un proiect de lege care prevede impozitarea pensiilor între 7.000 şi 10.000 de lei cu 30% din sumă. De asemenea, proiectul prevede şi taxarea pensiilor mai mari de 10.000 de lei cu 50% din sumă. Măsura făcea parte iniţial din pachetul de propuneri discutat odată cu rectificarea bugetară de la începtul lunii august.

„Dacă nu mă înşel nici nu a fost pe legea de abilitare şi nu putea să fie aprobat de Guvern ca ordonanţă simplă, iar ca ordonanţă de urgenţă este încă destul de complicat să convingi ministerele avizatoare sau ministerul principal avizator că este o urgenţă, asta trebuie să o stabilească nu juridic cineva ci ca şi oportunitate din punct de vedere economic, că dacă e o măsură care aduce un beneficiu bugetului de stat per total, sau bugetul consolidat dacă doriţi.

Eu cred că este o măsură de urgenţă, mai ales că este banii sunt necesari la nivel de buget pentru diferite alte măsuri, acesta e un aspect. Al doilea aspect este un mecanism, spunem noi foarte în regulă şi în limita legii, adică nu cred că vor fi acţiuni de contestare acestei propuneri sau dacă vor fi, ele vor fi sortite eşecului.

Sunt în Parlament dacă ştiţi foarte bine alte două iniţiative, dacă nu mă înşel din partea colegului senator Pop şi din partea colegilor de la USR, atunci cred că este foarte bună situaţia în momentul în care în luna septembrie să se discute în Parlament această propunere făcută din partea noastră ca şi Guvern să spunem cu un mecanism foarte corect şi foarte flexibil, să se conexeze eventual cele trei variante şi atunci parlamentarii sau oamenii politici care tot timpul au spus că este o măsură care trebuie să fie urgent aplicată să îşi arate dorinţa şi putinţa în Parlament şi să dea un vot”, a spus ministrul la ieşirea de la Forumul Românilor de Pretutindeni. 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
lege,
urgenta,
pensii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.