Teodorovici: Dacă ANAF-ul nu-şi va respecta planul de încasări, vom lua măsuri

Postat la 13 septembrie 2018 43 afişări

Ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici, a spus, miercuri seara, că se ia în calcul ca şefii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) să fie demişi, dacă nu vor îndeplini ţinta de colectare stabilită la începutul fiecărui an.

Teodorovici: Dacă ANAF-ul nu-şi va respecta planul de încasări, vom lua măsuri

„Dacă ANAF-ul nu-şi va respecta planul de încasări, vom lua măsuri. (...) Aşa am declarat şi în Guvern”, a afirmat Teodorovici, miercuri seara, într-o emisiune la Digi24, admiţând că şefii instituţiei pot fi schimbaţi, la finalul acestui an.

Ministrul finanţelor a menţionat că, faţă de anul trecut, în prezent, încasările ANAF sunt mai mari, dar, din planul de încasări asumat la începutul acestui an, instituţia a realizat 95%. „Nu voi accepta o revizuire a planului în scădere. Sunt obligaţi să vină cu măsuri concrete”, a subliniat Teodorovici.

Oficialul de la MFP a adăugat că planul ANAF ar trebui să fie acela de a colecta la bugetul de stat toate încasările datorate de contribuabili, „dar acesta este o utopie”, oferind exemplul încasărilor din TVA, care au crescut, dar nu suficient.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.