Banca Transilvania îşi menţine prognoza că rata anuală a inflaţiei va fi de 3,8%, la finele 2018

Postat la 12 septembrie 2018 83 afişări

Inflaţia medie anuală va fi la finele acestui an de 3,8%, estimează economistul-şef al Băncii Transilvania (BT), Andrei Rădulescu, într-o analiză publicată miercuri.

Banca Transilvania îşi menţine prognoza că rata anuală a inflaţiei va fi de 3,8%, la finele 2018

„Ne aşteptăm la accelerarea inflaţiei medii anuale de la 1,1%% în 2017 la 3,8% în 2018 (pe indicele UE). Conform INS, preţurile de consum au urcat cu un ritm lunar de 0,28% în august, dinamica an/an accelerând la 5,06%, evoluţie influenţată de majorarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale. La opt luni, inflaţia medie s-a situat la 5% an/an (4,2% an/an pe indicele armonizat UE)”, se scrie în analiza publicată miercuri de Andrei Rădulescu, directorul de Analiză Macroeconomică al BT.

Această prognoză reprezintă o confirmare a scenariului central anunţat anterior de economistul BT, fiind reconfirmată ca urmare a datelor anunţate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS). De asemenea, această prognoză este peste ţinta de inflaţie a Băncii Naţionale a României (BNR), care este de +/- 2,5%, pentru finele fiecărui an. Prognoza BT mai prevede o rată anuală a inflaţiei de 2,9% pentru acest an şi de 2,7% pentru 2020.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.