Teodorovici: Acordul de Parteneriat va fi discutat miercuri în Guvern

Postat la 24 martie 2014 36 afişări

Acordul de Parteneriat va fi discutat, miercuri, în Guvern, pentru a putea fi trimis CE până la sfârşitul lunii martie, a declarat, luni, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, la o dezbatere cu autorităţile locale despre viitorul cadru financiar 2014-2020.

Teodorovici: Acordul de Parteneriat va fi discutat miercuri în Guvern

 "Noi vrem până la finalul lunii martie să trimitem acest document consolidat (Acordul de Parteneriat - n.r.) CE, termenul final fiind 20 aprilie. Este bine să punem punct discuţiilor informale şi să începem cu cei de la Comisia Europeană şi un dialog formal, care are ca durată aproximativ 3 luni", a precizat Teodorovici, adăugând că documentul va fi discutat miercuri în Guvern, pentru a fi aprobat.

În ceea ce priveşte programele operaţionale, Teodorovici a precizat că acestea se află în fază de proiect şi sunt postate pe site-urile ministerelor de resort: MFE, Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Agriculturii.

"Termenul de trimitere a programelor operaţionale este de 3 luni de la data trimiterii formale a Acordului de Parteneriat. Estimarea noastră este undeva la final de aprilie-luna mai pentru trimiterea unor documente formale la CE, timp în care la fel trebuie supuse unui dialog intens. De fapt, aici se vor defini foarte exact măsurile pe care vrem să le finanţăm", a declarat Teodorovici, la conferinţa "Perspectiva administraţiei locale privind proiectele şi domeniile prioritare cu impact asupra dezvoltării locale, finanţabile din fonduri structurale în următorii 7 ani", organizată de Institutul pentru Politici Publice.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/teodorovici-acordul-de-parteneriat-va-fi-discutat-miercuri-in-guvern-12322454
12322454
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.