Tensiunile din Ucraina generează riscuri pe piaţa petrolului şi gazelor, cu preţuri deja în urcare

Postat la 03 martie 2014 59 afişări

Preţurile petrolului şi gazelor naturale au crescut luni dimineaţă pe bursele internaţionale, investitorii acuzând posibile efecte negative ale tensiunilor din Ucraina asupra comerţului cu resurse energetice.

Tensiunile din Ucraina generează riscuri pe piaţa petrolului şi gazelor, cu preţuri deja în urcare

 Preţul petrolului Brent, de referinţă în Europa, a crescut luni dimineaţă la Londra cu 2%, la 111,2 dolari pe baril, potrivit Preţurile petrolului şi gazelor naturale au crescut luni dimineaţă pe bursele internaţionale, investitorii acuzând posibile efecte negative ale tensiunilor din Ucraina asupra comerţului cu resurse energetice, potrivit Bloomberg.

Cotaţiile futures la gaze naturale au urcat cu până la 2,8%, la 4,736 dolari pe milionul de unităţi termice britanice (btu).

Ucraina s-a declarat, duminică, "în pragul catastrofei", ca urmare a unei "declaraţii de război" a Rusiei şi pare să piardă rapid controlul în Peninsula Crimeea, ocupată în weekend de forţe militare pro-ruse.

Cea mai mare parte a gazului rusesc exportat în Europa tranzitează Ucraina.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tensiunile-din-ucraina-genereaza-riscuri-pe-piata-petrolului-si-gazelor-cu-preturi-deja-in-urcare-12183405
12183405
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.